Poliția investighează distribuirea de pliante electorale de către membrii USR, după încheierea campaniei. BEC a fost sesizat

2

Membrii USR au impartit astazi pliante electorale – care indemnau in mod evident votarea unui candidat care a efectuat lucrari in pasajul Revolutiei. Va reamintim ca incepand de azi-noapte, de la ora 00:00, campania electorala s-a incheiat, iar astazi, orice modalitate de propaganda electorala este ilegala.

Trei dintre cei care au impartit pliante au fost identificati de politisti, insa acestia au refuzat sa dea declaratii. Politistii au anuntat ca vor continua cercetarile si au sesizat Biroul Electoral Central:

Urmare a verificărilor efectuate cu privire la faptul că în zona centrală a municipiului Bacău mai multe persoane ar distribui materiale cu caracter electoral, comunicăm faptul că polițiștii băcăuani au identificat un bărbat, în vârstă de 56 ani, din localitate, care a prezentat un pașaport diplomatic, având calitatea de deputat al Parlamentului României, o femeie de 39 de ani, din comuna Nicolae Bălcescu, angajată a UAT Bacău şi un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din localitate. Aceştia se deplasau pedestru pe strada George Bacovia, având asupra lor pliante, asemănătoare cu cele din imaginile apărute pe rețelele de socializare.

Persoanele identificate au fost invitate la sediul secției de poliție, unde au refuzat să dea declarații scrise. Verificările cu privire la aspectele prezentate continuă, iar, în funcţie de rezultatul acestora, se vor lua măsuri legale dacă se impun. Totodată, se va informa B.E.C. Bacău.

Menționăm faptul că rolul nostru este de a ne asigura de respectarea prevederilor legale, de respectarea legislației privind buna desfășurare a alegerilor electorale și, nu în cele din urmă, de a le garanta cetățenilor din județ un cadru optim pentru a-și exercita dreptul de vot.” a transmis IPJ Bacau, intr-un comunicat de presa

2 COMENTARII

  1. „Aceştia se deplasau pedestru pe strada George Bacovia, având asupra lor pliante, asemănătoare cu cele din imaginile apărute pe rețelele de socializare.” Dacă aveau o plasă cu materiale de la alt partid și erau în drum spre gunoi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.