UPDATE. Membrii USR si din familia primarului Viziteu fac campanie electorala cu pliante, desi, astazi, campania este interzisa prin lege. Politia face cercetari

2

UPDATE: Politistii s-au autosesizat si desfasoara cercetari cu privire la campania electorala desfasurata in afara cadrului legal:

Ca urmare a imaginilor apărute în spațiul public referitoare la faptul că membrii unui partid politic ar împărți pliante astăzi, 08 iunie, după ora de încheiere a campaniei electorale, Compartimentul Relații Publice din cadrul I.P.J Bacău este abilitat să comunice următoarele:
Polițiștii Secției 2 Poliție Bacău efectuează verificări pentru stabilirea situației de fapt, iar în funcție de rezultatul acestora, se vor lua măsurile legale ce se impun – ne-a transmis IPJ Bacau

–––

Membrii USR Bacau, purtatorul de cuvant al Primariei Bacau, Andreea Negru dar si membrii din familia primarului Viziteu impart astazi pliante in centrul Municipiului Bacau, desi este interzis acest lucru prin lege.

Va reamintim ca azi-noapte, la ora 00:00, campania electorala pentru alegerile europarlamentare si locale s-a incheiat, iar duminica, de la ora 07:00 incepe procesul de votare. Astazi, sambata, 8 iunie, campania electorala este interzisa prin lege, iar nerespectarea regulilor atrage automat deschiderea unui dosar penal.

USR a scos siglele partidelor, insa pliantele impartite sunt fapte evidente ale unei campanii electorale in desfasurare. Va reamintim ca Viziteu a folosit ilegal si sloganul „Modernizam Bacaul” – slogan platit din bani publici de Primaria Bacau, insa chiar si dupa ce a fost obligat sa-l stearga de pe pliante, l-a schimbat in „Modernizam tot Bacaul” si l-a utilizat mai departe.

Valentin Ivancea: Viziteu si USR arata ca sunt penali pana la capat!

Valentin Ivancea – candidatul PSD-PNL la primaria Bacau a declarat pentru Bacau.net ca USR incalca grosolan legea si continua campania electorala, desi aceasta este interzisa prin lege:

Viziteu şi USR arată că sunt penali până la capăt sfidând un oraş întreg şi încălcând grosolan legea şi continuând distribuirea de materiale electorale deşi campania electorală s-a încheiat. Pentru un candidat susținut de penali care au inventat şpaga de 50% pe stâlp poate e firesc să calce legea în picioare, dar îl anunț că vom sesiza organele abilitate ale statului. Nu mă mai miră că un primar care a făcut echipă cu penalii încă din prima zi de mandat, angajând la propriul cabinet falsificatori de diplome, sfârşeşte mandatul susținut de penali şi încălcând legea electorală care este una pentru penalul Viziteu şi alta pentru ceilalți.” a precizat candidatul Aliantei PSD-PNL pentru functia de primar al Bacaului – Valentin Ivancea

Campania electorala desfasurata de USR Bacau continua si pe online. Membrii de partid distribuie materiale cu caracter electoral, cu o zi inaintea votului.

„Pliantele distribuite de membrii USR nu sunt materiale electorale. Legea definește foarte clar care sunt elementele pe care un material scris, audio sau video trebuie să le conțină pentru a fi considerat de propagandă electorală. Acțiunea membrilor este una de îndemn de participare la vot, un gest pro-democrație. Încurajăm orice cetățean să promoveze și să încurajeze ieșirea la vot. Este obligația noastră morală de a promova dreptul la vot, drept pentru care mii de tineri și-au jertfit viața la Revoluția din 1989.” – a declarat Andreea Negru – membru USR si purtator de cuvant in Primaria Bacau

2 COMENTARII

  1. ilegal e ce zice un judecator,nu ce spuneti voi:))) ei pot orice,fara vinovatie.campania e incheiata din 2020, mandatul a fost dat pe 8 ani..democratie.pura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.