Perspective din industria jocurilor de noroc din România

0

Jocurile de noroc au fost mult timp un subiect sensibil în multe regiuni. Diferite regiuni au legi diferite care reglementează ce este legal și ce nu este legal în materie de jocuri de noroc. Unele regiuni sunt destul de vagi în ceea ce privește legile privind jocurile de noroc, în timp ce altele sunt foarte definitive.

România nu este diferită, deoarece are legi care reglementează industria jocurilor de noroc. Dar sunt jocurile de noroc legale în România și cum sunt jocurile de noroc pentru români? Aceste întrebări și multe altele sunt cele pe care le vom dezvolta în acest articol.

Sunt jocurile de noroc în România legale?

România definește jocurile de noroc ca fiind oferirea publică a unui joc pentru a avea șansa de a câștiga o recompensă sau bani. În plus, câștigătorul acestei recompense trebuie să fie ales la întâmplare.

Jocurile de noroc în România sunt legale, iar jucătorii români sau internaționali trebuie să respecte liniile directoare ale actului legislativ.

În România există diverse cadre legale care se aplică atât jocurilor de noroc online, cât și celor land-based. Cu toate că, în ultimele decenii, au apărut noi reguli. Puteți găsi mai multe cazinouri românești legale pe cazinourionline.com, o platformă de recenzii de cazinouri de renume.

Legea jocurilor de noroc din România este ghidată de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 77/2009 și de Normele metodologice emise în aplicarea acesteia. Acest act normativ conține tot ceea ce ține de legalitatea jocurilor de noroc în România.

Are România licențe de jocuri de noroc?

(Alt: Jocuri cu aparate de cazino )

Jocurile de noroc în România sunt excelente, dar înainte de a intra în lumea jocurilor de noroc, există câteva lucruri pe care trebuie să le știți. În principal, trebuie să cunoașteți natura licențelor de cazinou. România acordă licențe pentru platformele de jocuri de noroc indiferent de jocul, fie că este vorba de pacanele, poker, ruletă etc. pe care îl oferă cazinoul. Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc se ocupă de oferirea și reglementarea diferitelor piețe de jocuri de noroc. Licența pentru piața de jocuri de noroc poate fi clasificată în clasele 1, 2 și 3.

●      Licență clasa 1

O licență de clasa 1 este o licență de jocuri de noroc oferită operatorilor care oferă servicii de jocuri de noroc și pariuri jucătorilor. Această licență și alte autorizații sunt obligatorii pentru ca fiecare operator să opereze legal în România. Indiferent dacă operatorul exploatează o unitate de jocuri de noroc terestră sau online, o licență de clasa 1 este esențială și este valabilă timp de zece ani.

Operatorii care exploatează un aparat de pariuri sportive sau de sloturi trebuie să dețină o licență de clasa 1 de la ONJN. Pentru a solicita licența, operatorul trebuie să îndeplinească anumite cerințe specifice, cum ar fi rezidența în România, UE sau SEE. Operatorul deschide un cont bancar, dă o declarație lunară detaliată și respectă principiile privind protecția minorilor.

●      Licență clasa 2

Operatorii internaționali pot opera în România folosind produsele și serviciile oferite de operatorii care dețin o licență de clasa 2. Licența de clasa 2 este o licență de jocuri de noroc eliberată operatorilor care oferă produse și servicii operatorilor de cazinouri. De exemplu, furnizorii de software, sistemele de plată, afiliații de marketing și așa mai departe trebuie să dețină o licență de clasa 2 pentru a opera în România.

Operatorul trebuie să îndeplinească mai multe condiții pentru a obține o licență de clasa 2 în România. Una dintre aceste condiții este ca operatorul să fie autorizat să desfășoare activități economice în țară, conform legii. De asemenea, operatorul trebuie să nu aibă datorii la bugetul de stat. O licență de clasa 2 este valabilă timp de zece ani.

●      Licență clasa 3

Jocurile de loterie din România sunt legale. Dar pentru ca un operator să organizeze în mod legal un joc de loterie în România, acesta are nevoie de o licență de clasa 3. Clasa 3 este o licență rară oferită Loteriei Naționale Române. Această licență îi oferă operatorului un monopol legal asupra tuturor tipurilor de loterii.

Sunt jocurile de noroc reglementate în România?

Jocurile de noroc din România sunt reglementate, ca atare un operator de cazinou poate fi amendat pentru că operează ilegal în interiorul granițelor sale, deoarece există legi stricte privind corupția în România. dar nu toate formele de jocuri de noroc din România au o entitate care să le reglementeze. Însă activitățile de jocuri de noroc reglementate în România sunt reglementate prin acte legislative. Iată mai jos ce trebuie să știți despre entitățile care reglementează activitățile de jocuri de noroc și jocuri sociale în România. 

●      Jocuri de cazino

Fără îndoială, există mai multe jocuri de cazinou de care jucătorii se pot bucura la cazinourile online, cum ar fi sloturi, jocuri de masă, poker și bingo; toate sunt reglementate. Indiferent dacă jocurile de cazinou sunt digitale sau terestre, toate sunt reglementate de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc.

●      Pariuri sportive

Pariurile sunt o altă formă de jocuri de noroc în România. Fie că este vorba de pariuri sportive, pariuri pe curse de cai sau pariuri fantasy, toate sunt oferite în România. Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc reglementează pariurile sportive, atât în formă online, cât și în formă terestră. Dar cursele de cai și pariurile fantasy nu sunt reglementate în mod explicit de legislația din România privind jocurile de noroc, ci intră în categoria pariurilor generale.

●      Loterii

Loteria jocurilor de noroc funcționează sub monopolul statului român. În ciuda monopolului de stat, loteria este reglementată, fie că este online sau terestră, de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc.

●      Jocuri de îndemânare/sociale

În cele din urmă, jocurile de îndemânare, cum ar fi jocurile competitive fără element de schimbare sau jocurile sociale fără premii în bani, nu sunt reglementate în România. Aceste jocuri nu se califică drept jocuri de noroc, deoarece le lipsește caracterul aleatoriu sau un premiu în bani, care sunt ambele obligatorii pentru a fi clasificate drept jocuri de noroc în România.

Concluzie

Pe scurt, jocurile de noroc în România sunt destul de simple. Deoarece jocurile de noroc în România sunt legale, trebuie să vă asigurați că sunteți înregistrat pe o platformă cu licență. În cazul în care cazinoul nu are o licență pentru România, asigurați-vă că jocurile și serviciile sale sunt furnizate de un operator cu licență pentru România. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.