Obiective turistice pe care să le vizitezi în Spania

Sezonul estival este la final, iar perioada sejururilor se aproprie de final. Însă toamna este anotimpul ideal pentru city break-uri și călătorii de weekend. Spania e una dintre țările din Europa ce se pretează pentru un sejur de neuitat pe plajele din Mediterana sau pentru un city break rătăcitor prin Barcelona și Madrid.

   

De la lumina soarelui care se joacă pe „cântarul” Muzeului Guggenheim al lui Gehry și viața de stradă palpitantă pe La Rambla și în Plaza Mayor până la pădurea de coloane și arcuri maure care dispar în întinderea tăcută a Marii Moschei din Cordoba, Spania emană o energie vibrantă și un amestec captivant de trecut și prezent.

Mai jos aveți prezentarea unora dintre cele mai vizitate și căutate obiective turistice din Spania. Când vă planificați următorea vacanță în Peninsula Iberică, să țineți cont și de aceste informații.

Sagrada Familia și Siturile Gaudi din Barcelona

Când amintim de Spania și în special de Barcelona, gândul fuge la Sagrada Familia și Siturile Gaudi. Antoni Gaudi a dus stilul arhitectural cunoscut sub numele de Art Nouveau un pas mai departe, chiar spre absurditate. Clădirile fanteziste și revoltătoare pe care le-a creat la Barcelona au devenit atracțiile emblematice ale acestui oraș catalan.

Cel mai important obiectiv este biserica Sagrada Família, oficial Temple Expiatori de la Sagrada Família sau Biserica Sfintei Familii a Ispășirii. Una dintre cele mai neconvenționale biserici din Europa, este, de asemenea, neterminată, așa că, în timp ce priviți în jos de la turnul său, puteți vedea lucrările în desfășurare mai jos.

Un asemenea obiectiv turistic atrage anual milioane de turiști, iar cozile sunt interminabile. Puteți să stați liniștiți la cozi și să așteptați intrarea în biserica Sagrada Família sau puteți participa la un tur organizat cu ghid. Dacă alegeți să stați la coadă, poate nu ar fi rău să vă încercați norocul într-un casino online din Spania. Trece timpul mai repede!

Marea Moschee din Cordoba

Odată recunoscută ca fiind principala moschee a islamului occidental, moscheea Cordoba este una dintre cele mai mari din lume și cea mai bună realizare a arhitecturii maure din Spania. În ciuda modificărilor ulterioare care i-au sculptat centrul pentru a construi o catedrală catolică în interiorul ei, Marea Moschee se clasează cu Alhambra din Granada ca unul dintre cele două splendide exemple de artă și arhitectură islamică din vestul Europei.

Materialele de construcție din clădirile romane și vizigote au fost folosite în construcția, care a început în 785. În anul 1000 a crescut la dimensiunile sale actuale, sala de rugăciune având nu mai puțin de nouăsprezece culoare. Indiferent unde stai sau în ce direcție privești, rândurile sale de coloane și arcurile maure rotunjite se aliniază în modele simetrice.

Plaza Mayor din Madrid

Plaza Mayor joacă  un rol important în viața din Madrid încă din secolul al XVI-lea, când Filip al II-lea a încredințat sarcina proiectării acesteia arhitectului său preferat Juan de Herrera, constructorul Escorialului.

A servit ca scenă pentru evenimente ceremoniale – proclamarea unui nou rege, canonizarea sfinților, arderea ereticilor – și divertisment public, precum turnee cavalerești și coride. Cafenelele care se întind pe trotuarul său de piatră pietonal și restaurantele umbrite sub arcadele sale sunt principalele locuri de întâlnire pentru Madrileños și turiști. În prezent, Plaza Mayor este km zero al Madridului, fiind în apropierea pieței Puerta del Sol, unul dintre cele mai cunoscute și ocupate locuri din oraș.

Acestea fiind spuse, nu ratați un city break în Spania și bucurați-vă de ospitalitatea unui popor latin. Puteți opta pentru una dintre destinațiile Madrid sau Barcelona cu zboruri directe din Bacău!

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here