Revenire la normalitate pe Aeroportul Bacau. Zboruri directe catre Barcelona, Madrid, Munchen, Catania, Atena, Larnaca si Paris

   

Ridicarea restrictiilor de calatorie, partial sau total, par a indrepta activitatile din domeniul aviatiei civile catre un cadru cat mai apropiat de normalitate.

   

Acest lucru se resimte, incet dar sigur, si la Aeroportul International George Enescu Bacau.

Graficele de zbor programate incepand cu luna iunie surprind o crestere constanta a numarului de zboruri si reintroducerea unor destinatii asteptate de pasagerii din judet, dar si din zonele invecinate (Neamt, Vaslui, Vrancea, Galati, Harghita etc).

Desi in zona rosie impusa de numarul mare de infectari cu tulpina indiana a Covid 19, Anglia acopera cele mai multe zboruri operate de Blue Air si Wizz Air. Frecventa este zilnica si bifeaza chiar cate doua zboruri pe zi lunea, miercurea, joia, vinerea si duminica. Tot catre/din Anglia reapare o destinatie foarte solicitata in anii anteriori, respectiv Liverpool. Dublin (Irlanda) isi mareste numarul de zboruri (marti, joi, sambata si duminica), acest lucru fiind explicabil si prin lipsa restrictiilor de calatorie.

Reducerea restrictiilor redeschide zborurile cu destinatii din Italia. Zona Italiei revine in forta dupa simplificarea masurilor impuse in calatoriile in/dinspre peninsula. Pasagerii interesati au curse aproape zilnic catre Roma, Bergamo, Torino si, ca noutate, este anuntata si destinatia Catania, cu un important interes turistic. Pentru lunile iulie si august, operatorii aerieni analizeaza si alte destinatii solicitate de bacauani, cum ar fi Bologna.

Spania apare in orarul de vara cu zborurile Madrid si Barcelona,in timp ce Germania este anuntata pentru inceput cu destinatia Munchen Memmingen. Belgia mentine destinatia Bruxelles cu frecventa marita: luni, marti -29 iunie, miercuri, vineri, sambata -19, 26 iunie). Timid, in iunie se doreste introducerea Parisului – sambata, 12.06 si 19.06, destinatia catre capitala Frantei urmand probabil a fi adaptata la cerea de bilete.

Inca din prima saptamana a lunii iunie au aparut doua destinatii comerciale de pasageri, dar cu un interes puternic pentru zona turistica: Atena Grecia – premiera la Aeroportul Bacau, si Larnaca Cipru.Dupa succesul destinatiei Hurghada Egipt din aprilie si mai, zborurile catre Egipt au fost sistate pana pe 22 august cand vor fi reluate pana in noiembrie, operatorii din domeniu mentionand apetitul turistic scazut in aceasta perioada din cauza temperaturilor ridicate din tara africana.Revin insa charterele de vacanta catre Antalya Turcia, din 10 iunie pana pe 16 septembrie.

Administratia aeroportului bacauan recomanda pasagerilor sa urmareasca in permanenta informarile transmise de catre autoritatile romane si de catre autoritatile tarilor de destinatie. Conditiile de zbor pot suferi schimbari in functie de incidenta infectarilor cu Covid19 si de eventualele masuri de restrictii care ar putea fi impuse de statele unde se afla destinatiile accesate.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here