Nefinalizata, strada Prieteniei incepe deja sa se degradeze. Lucrarile au costat 2 milioane de euro

2

Mai multe imagini au fost postate in spatiul public cu strada Prieteniei, o strada care a prins finantare europeana pe vremea administratiei Necula. Lucrarile au fost incepute in anul 2023 de administratia Viziteu si au costat aproximativ 2 milioane de euro. Proiectul trebuia finalizat la finalul anului 2023, insa primaria nu a reusit sa-l incheie, astfel ca termenul s-a preglunit pana la finalul anului 2024. De asemenea, banii europeni din programul aferent proiectului nu mai pot fi atrasi.

Potrivit unui raspuns transmis de ADR Nord-Est, stadiul fizic al lucrarilor este de 45% : „(Re)amenajarea străzii Prieteniei din cartierul Miorița pe modelul „zonă rezidențială” („home-zone”) are un stadiul fizic 45%, status proiect Nefinalizat, termen finalizare 31.12.2024” se arata in raspunsul oficial transmis catre Bacau.net la finalul lunii aprilie. Cel mai probabil, in teren, stadiul fizic este mai mare, insa lucrarile nu au fost finalizate si nici receptionate.

In august 2023, constructorul de la strada Prieteniei a fost amendat de autoritati, in urma unui control. La strada Prieteniei s-au descoperit numeroase nereguli. Inspectorii au precizat in raport ca „nu s-a respectat nivelul de calitate conform cerintelor si normativelor in vigoare” : neasigurarea pantelor transversale si longitudinale ale stratului de balast stabilizat cu ciment, lucrarile nu sunt executate conform proiectului tehnic, prezentand valuriri si fagase. Constructorul a fost amendat cu 3.000 lei.

Cetatenii au postat zeci de mesaje in mediul online, prin care si-au exprimat nemultumirea din cauza lucrarilor de o calitate indoielnica dar si din cauza intarzierilor:

Firmă care a făcut lucrarea este vinovată, sesizați la primărie să remedieze” – Cristian

Aia e parcarea plutitoare…Aveți de toate în zonă…” Radu

Treaba de mântuială” – Ionel

O prostie de lucrare, o lucrare de muls bani.” – Valy

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.