Numeroase nereguli descoperite de IPJ, ITM si ISC pe santierele din Municipiul Bacau: lipsa semnalizarii rutiere, a documentelor obligatorii si nerespectarea nivelului de calitate conform cerintelor

2

Potrivit unui raport de control, efectuat de IPJ, ITM si ISC, pe santierele din Municipiul Bacau au fost descoperite numeroase nereguli. In total, au fost date 42 de masuri de remediere si amenzi in valoare de 68.000 lei.

Comisia de control a fost formata din specialisti de la biroul rutier si economic IPJ Bacau, inspectori ITM Bacau si inspectori in constructii de la Inspectoratul Judetean de Constructii. Acestia au verificat respectarea legislatiei in cadrul lucrarilor desfasurate in Municipiul Bacau, pe fonduri europene ( POR 2014 – 2020) dar si a lucrarilor la iluminatul public finantate printr-un credit bancar de peste 11 milioane de euro.

IPJ Bacau a dat amenda de 7250 unei societatei pentru ca „nu a luat nici o masura de semnalizare rutiera”

Politistii de la brigada rutiera si economica au amendat societatea care se ocupa cu modernizarea statiilor de transport public pentru ca „nu a luat nici o masura de semnalizare rutiera„. Societatea a fost amendata cu 7250 lei.

Inspectoratul Judetean in Constructii : Nu a fost respectat nivelul de calitate conform cerintelor si normativelor

Inspectorii au verificat lucrarile de pe strada Mioritei, Prieteniei si pistele de biciclete din centrul orasului. In cazul strazii Mioritei, constructorul nu a putut prezenta „documente care atesta calitatea lucrarilor„. Mai mult, acesta nu avea planse din cadrul proiectului. A fost sanctionat cu 1.000 lei.

La strada Prieteniei s-au descoperit numeroase nereguli. Inspectorii au precizat in raport ca „nu s-a respectat nivelul de calitate conform cerintelor si normativelor in vigoare” : neasigurarea pantelor transversale si longitudinale ale stratului de balast stabilizat cu ciment, lucrarile nu sunt executate conform proiectului tehnic, prezentand valuriri si fagase. Constructorul a fost amendat cu 3.000 lei.

In urma controlului s-au dat 7 amenzi, in valoare de 68.000 lei. De asemenea, au fost trasate 42 de masuri ce trebuie implementate de urgenta.

2 COMENTARII

  1. Controalele au legătură cu campania electorală dar nu e vorba de bani. Finanțarea partidelor se face de la buget indiferent că se dau sau nu aceste amenzi de valori nesemnificative tind cont miliardele pe care le primesc partidele. Aici e simplu instituțiile care au șefi pesedisti au fost trimise sa aplice amenzi constructorilor care au făcut contract cu primarul userist ca sa demonstreze ce incapabili e acesta.

  2. Nu a existat zi în care cetățenii să nu fi sesizat aceste nereguli,de ce au fost lăsați să-și facă de cap până acum? Începem să adunăm bani pentru campanie nu, să nu spuneți că nu-i adevărat, vedeți ce s-a întâmplat la Crevedia!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.