In aceasta noapte, Romania va trece la ora de iarna


In noaptea de sambata spre duminica, 30 octombrie, Romania va trece oficial la ora de iarna. Astfel, ora 04:00 va deveni ora 03:00 si vom dormi mai mult cu o ora.

Acest mecanism de schimbare a orei este folosit de România din 1932, acesta fiind folosit de peste 100 de ţări din întreaga lume. Ora de iarnă este ora legală oficială standard, de multe ori doar ora oficială, legată de conceptul de oră astronomică, folosită în mod normal în majoritatea ţărilor sau teritoriilor, în special în emisfera nordică, acoperind calendaristic, de obicei, perioada cuprinsă între lunile octombrie a unui an şi aprilie a anului următor.

Ora de iarnă este numită astfel prin contrast cu ora de vară, al cărei scop este folosirea din plin, cât mai mult timp posibil, a luminii Soarelui, prin mutarea înapoi a orei oficiale cu o oră. Cel care s-a gândit prima dată la posibilitatea introducerii acestui tip de orar convenţional a fost un neo-zeelandez pe numele Hudson, în 1898.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentPolitisti locali amenintati cu acte de violenta, dupa ce au depistat cetateni care depozitau ilegal deseuri
Articolul urmatorInvatatoare lovita de tren in Bacau, condamnata la inchisoare pentru producerea accidentului

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.