Killer-ul lui Damian, Ramazan Murtazaliev, a fost campion la judo in Repulica Moldova

0
valeriu-damian-bacau
Valeriu Damian

Noi detalii ies la iveala in dosarul asasinarii omului de afaceri Valeriu Damian. Ceea ce la inceput parea a fi un caz ale carui ite erau greu, daca nu imposibil, de elucidat, se dovedeste a fi o rafuiala mafiota in toata regula.

Potrivit unui site central de stiri, Ramazan Murtazaliev, asasinul lui Damian, ar fi fost – in trecut – campion al Republicii Moldova la judo. Totodata, fratii Druta (Grigore si Tudor), arestati pentru 29 de zile pentru instigare la omor deosebit de grav, au legaturi trainice si de durata cu grupari mafiote de peste Prut.

Cel mai cunoscut frate al clanului Druta este Ion Druta, zis si Vanea Pisatelli, un important membru al mafiei basarabene, aflat in vizorul DIICOT pentru contrabanda cu tigari.

Bacau.NET a dezvaluit, in exclusivitate, detalii din spinosul dosar al asasinarii lui Damian. In noaptea de 10/11 august 2011, Murtazaliev, alaturi de alti 5 coautori, au luat cu asalt vila afaceristului din Luncani (com. Margineni), convinsi fiind – de catre fratii Druta – ca in imobil se afla o suma impresionanta de bani, 300.000 dolari. Din planul lui Murtazaliev facea parte si uciderea lui Valeriu Damian, un nepot al afaceristului dorindu-l – dupa cate se pare – mort pe acesta, pe fondul unui litigiu derulat intre cei doi avand ca obiect un debit de 3 milioane lei.

Procurorii au avut ca punct de plecare in investigatie un denunt facut de unul din coautorii lui Murtazaliev. Mai mult, din listingurile telefoanelor mobile ale fratilor Druta, precum si din urmarirea pozitionarii terminalelor mobile, a rezultat ca in perioada circumscrisa crimei cei doi inculpati, arestati pentru 29 de zile, s-au aflat in comuna Margineni, sat Luncani, precum si in municipiul Bacau. Miercuri, Curtea de Apel Bacau va judeca recursul formulat de fratii Druta la decizia Tribunalului de arestare preventiva.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.