Judecatoria Vaslui a aprobat eliberarea conditionata pentru Puiu Mironescu. Acesta fusese condamnat la 15 ani de inchisoare pentru terorism

0

Marţi, Judecătoria Vaslui a aprobat cererea de eliberare condiţionată a individului Ioan Dumitru (cunoscut sub numele de Puiu) Mironescu, originar din Neamţ, în acord cu recomandarea emisă de Comisia pentru liberare condiţionată a instituţiei de detenţie :

În baza art. 587 Cod procedură penală raportat la art. 59 Cod penal din 1969, admite cererea formulată de către petentul condamnat Mironescu Ioan Dumitru şi propunerea formulată de către Comisia pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Vaslui. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Mironescu Ioan Dumitru, anterior executării integrale a pedepsei de 15 ani închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 45/2014 a Curţii de Apel Bacău, mandat de executare nr. 49/2016. Atrage atenţia condamnatului asupra dispoziţiilor privind revocarea liberării condiţionate„, prevede decizia Judecătoriei Vaslui.

Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 3 zile de la comunicare. Puiu Mironescu a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 15 ani de închisoare pentru terorism, după ce ar fi plătit mai multe persoane pentru a amplasa o bombă sub maşina unui rival, Bogdan Mararu.

Atentatul din noaptea de 10/11 ianuarie 2013 a fost dejucat de autorităţi, iar cele patru persoane au fost prinse şi ulterior condamnate la pedepse privative de libertate de 7, 9, 12, respectiv 15 ani.

Între momentul atentatului şi cel al reţinerii lui Mironescu, un bărbat care a fost confundat cu Puiu Mironescu a fost împuşcat de mai multe ori într-o parcare subterană din Bucureşti.

În urma anchetei s-a constatat că autorul tentativei de asasinat este Vitalie Proca, un basarabean care a fost plătit în acest scop de fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu. Ultimii doi au fost condamnaţi la 8 ani şi 3 luni, respectiv 11 ani şi 3 luni pentru instigare la tentativă de omor.

Cei doi sunt fraţii lui Gheorghe Mararu, ucis cu mai multe focuri de armă în noiembrie 2010, în Piatra-Neamţ, de un apropiat al lui Puiu Mironescu.

După ce va fi eliberat condiţionat, Puiu Mironescu are interdicţia 5 ani de a reveni în Piatra-Neamţ

Sursa: agerpres.ro

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.