Puiu Mironescu a fost condamnat, definitiv, la 15 ani de închisoare pentru acte de terorism

0

Interlopul din Piatra Neamţ, celebru pentru că a plătit două persoane să pună o bombă sub maşina rivalului său Bogdan Mararu, a primit 15 ani de închisoare cu executare. În decizia definitivă a magistraţilor, pronunțată vineri 5 februarie, s-a arătat că bărbatul este vinovat de acte de terorism. Practic, instanța supremă a confirmat vineri o sentință dată de Curtea de Apel Bacău în martie 2014. Bomba comandată pentru rivalul său era foarte periculoasă și avea un kilogram de explozibil cumpărat din străinătate.

Mediafax Foto//Liviu Adăscăliţei
Mediafax Foto//Liviu Adăscăliţei

Puiu Mironescu a comandat amplasarea unei bombe artizanale sub mașina rivalului său din Piatra Neamț, Bogdan Mararu. Bomba era funcțională și foarte periculoasă, au aflat anchetatorii, și avea un kilogram de explozibil cumpărat din străinătate. A fost nevoie atunci de intervenția pirotehniștilor de la SRI pentru a putea dezamorsa și scoate dispozitivul exploziv de sub mașină. Puiu Mironescu ar fi oferit suma de 10.000 de euro unor persoane pentru a amplasa această bombă.

Și rivalii acestuia au primit condamnări la închisoare, însă în primă instanță. Fraţii Mararu au primit 12 şi 15 ani de închisoare pentru că l-au angajat pe Vitalie Proca să îl asasineze pe Mironescu. Proca a fost condamnat luna trecută la 12 ani și șase luni de închisoare, decizia instanței nefiind definitivă. El rămâne în arest, acolo unde a stat în ultimii doi ani. Vitalie Proca a împușcat, din greșeală, un bărbat în cartierul bucureștean Dristor, în 2012, după ce și-a confundat victima.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.