Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Bacău a revenit cu un punct de vedere oficial privind cazul elevei acuzate de comportament agresiv față de colegi și cadre didactice. Potrivit instituției, situația este monitorizată încă din 2023, fiind organizate sesiuni de consiliere și întâlniri cu părinții, profesorii și specialiștii în educație. Totuși, lipsa cooperării din partea mamei a îngreunat soluționarea conflictului. În prezent, ISJ Bacău propune transferul elevei la o altă unitate de învățământ și continuă să medieze situația.
Punct de vedere ISJ Bacau:
Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Bacău monitorizează acest caz încă de anul trecut. S-au realizat sesiuni de consiliere școlară, s-a ținut permanent legătura cu școala, prin inspectorii școlari care au consiliat directorii și cadrele didactice. Inspectorul de specialitate a participat la ședințe cu părinții și a consiliat-o pe doamna învățătoare.
În acelasi timp, la solicitarea școlii și a ISJ Bacău au fost implicați și specialiștii de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Bacău și de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bacău, însă fără rezultat în schimbarea situației, deoarece mama, întreținător singur, nu cooperează cu școala și autoritățile locale.
Inspectorul școlar general, prof. Ana-Maria Egarmin, a fost prezent în Consiliul de Administrație al școlii, în cursul zilei de ieri, 18 martie, unde a participat și un reprezentant al părinților, insistând pe problema generată de refuzul aducerii copiilor la cursuri, mai ales că nu e în folosul nimănui ca aceștia să lipsească multe zile de la cursuri. S-a reiterat ideea decongestitonării conflictului dacă mama elevei optează pentru transferul la altă școală unde sunt locuri vacante.
Astăzi, 19 martie, 18 copii de la clasa respectivă au revenit la școală, eleva acuzată de comportamentul nepotrivit nefiind prezentă.
În continuare, Inspectoratul Școlar Județean Bacău va media toată această situație, implicându-se în soluționarea conflictului.