UPDATE. Punct de vedere ISJ
Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Bacău monitorizează acest caz încă de anul trecut. S-au realizat sesiuni de consiliere școlară, s-a ținut permanent legătura cu școala, prin inspectorii școlari care au consiliat directorii și cadrele didactice. Inspectorul de specialitate a participat la ședințe cu părinții și a consiliat-o pe doamna învățătoare.
În acelasi timp, la solicitarea școlii și a ISJ Bacău au fost implicați și specialiștii de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Bacău și de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bacău, însă fără rezultat în schimbarea situației, deoarece mama, întreținător singur, nu cooperează cu școala și autoritățile locale.
Inspectorul școlar general, prof. Ana-Maria Egarmin, a fost prezent în Consiliul de Administrație al școlii, în cursul zilei de ieri, 18 martie, unde a participat și un reprezentant al părinților, insistând pe problema generată de refuzul aducerii copiilor la cursuri, mai ales că nu e în folosul nimănui ca aceștia să lipsească multe zile de la cursuri. S-a reiterat ideea decongestitonării conflictului dacă mama elevei optează pentru transferul la altă școală unde sunt locuri vacante.
Astăzi, 19 martie, 18 copii de la clasa respectivă au revenit la școală, eleva acuzată de comportamentul nepotrivit nefiind prezentă.
În continuare, Inspectoratul Școlar Județean Bacău va media toată această situație, implicându-se în soluționarea conflictului.
Părinții elevilor de clasa a doua de la școală Miron Costin din Bacău sunt revoltați și refuză să își mai trimită copiii la ore, de teamă pentru siguranța acestora. O elevă cu un comportament agresiv îi terorizează de aproape doi ani, iar reclamațiile făcute de părinți și profesori nu au dus la măsuri concrete.
Inspectoratul Școlar Județean susține că a întocmit fișe și planuri de intervenție „Am cerut sprijin și am informat instituțiile competente, inclusiv Ministerul Educației”, au declarat reprezentanții școlii. În ciuda acestui fapt, agresiunile continuă. Un copil a fost rănit grav și a necesitat copci la cap, iar alții se tem să mai meargă la cursuri.
Situația este complicată și de o anchetă DGASPC, care a concluzionat că eleva nu se încadrează în categoria „copil cu probleme”, deși a fost mutată deja la trei școli din cauza comportamentului ei. Părinții sunt indignați: „Cum se poate ca un singur copil să aibă dreptul la educație, iar ceilalți 19 să fie traumatizați?”
Părinții sunt hotărâți să continue protestul și să pună presiune pe autorități pentru a lua măsuri concrete.
Sursa: observatornews.ro
Sursa video: Acum TV
Si, desigur , comentariile trebuie aprobate de un moderator la fel de corpupt ca statul roman caci, de, traim intr o dictatura crunta!! Rusine, stat roman de doi lei…Educatie de tot rasul!!
greu de inteles cum pot 19 copii sa traga pentru unul..ce reguli sunt astea?
Progresismul cretin de a pune la un loc copii cu probleme care au nevoie de asistenta cu cei normali este o imbecilitate…acei copii au nevoie de mai multa atentie,de oameni specializati,au distrus lumea cu prostiile lor fara sens de la lgbt green deal si restul..