Ionel Floroiu, vicepreședinte al Consiliului Județean Bacău, își vinde proprietățile pe OLX. Vezi în text la cât le-a prețuit

0

Un anunț postat pe OLX.ro atestă că vicepreședintele CJ Bacău, Ionel Floroiu (PSD), intenționează să „scape” de o parte din proprietățile deținute. Este vorba despre restaurantul de pe strada Banca Națională, la care se adaugă un imobil cu 3 camere situat în vecinătate. Floroiu vrea peste jumătate de milion de euro pe spațiul comercial, respectiv 115.000 euro pe locuință. Anunțurile au fost postate de soția politicianului, care administrează societatea pe care funcționează restaurantul scos la vânzare pe OLX.  

anunt floroiu restaurant vanzareRestaurantul cu grădina de vară sunt prețuite la 550.000 de euro, în timp ce pe casa de locuit din vecinătate vicepreședintele CJ solicită 115.000 euro. Vânzarea celor două imobile, în eventualitatea în care va avea loc la prețul solicitat, îi va aduce lui Flororiu în conturi 665.000 de euro, o sumă considerabilă.

Potrivit declarației de interese, Ionel Floroiu deține părți sociale în două societăți: Neocom, specializată pe construcții, și Proindom-Per, firmă ce a administrat restaurantul Del Sole scos acum la vânzare de proprietar. Datele economice arată că Neocom a înregistrat în 2013 un profit de 41.000 lei, față de 145.000 în 2012. Numărul angajaților s-a redus la 5, în condițiile în care în 2011, firma de construcții deținută de vicepreședintele CJ număra 37 de angajați.

Proindom-Per, firma pe care a funcționat restarantul Del Sole a înregistrat numai pierderi în ultimii 5 ani, culminând cu o „gaură” de aproape 6000 lei în 2013. În 2012, firma a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 150.000, în următorul an de raportare financiară aceasta reducându-se la jumătate.

Ionel Floroiu Cons judRestauratul a ajuns în atenția presei locale în urma unei investigații publicate de portalul de știri Bacau.NET. Conform anchetei jurnalistice, restaurantul a furnizat mese fotbaliștilor echipei Sport Club Bacău, în chiar perioada în care Floroiu, din postura de consilier local, era împuternicit în AGA societății Sport Club Bacău SA, prin intermediul căreia municipalitatea Bacău a dirijat sume de ordinul milioanelor de euro către echipa aflată, la acel moment, în Divizia C (citește, pe larg, AICI).

Între 2008 – 2012, Ionel Floroiu a activat în Consiliul Local al Municipiului Bacău, iar din 2012 a devenit consilier județean pe listele USL, nominalizat de PSD. La începutul lui 2013, Floroiu a fost numit vicepreședinte al CJ, înlocuindu-l în funcție pe Dumitru Brăneanu.

Prin intermediul societății de construcții, Neocom SRL, politicianul a obținut în ultimii ani mai multe lucrări publice, puse la bătaie de instituții precum Primăria Podu Turcului sau Direcția Silvică Bacău.

 


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.