Interviu cu Madalina Seghete, o tanara din Bacau care a reusit sa construiasca o afacere de 4 miliarde de dolari in America

0

Mădălina Seghete, originară din Bacău, a decis să-și urmeze visul de a studia în SUA. După absolvirea facultății, și-a pus în aplicare o idee de afacere și a înființat un startup care ulterior a devenit un „unicorn”, având o evaluare actuală de 4 miliarde de dolari, în urma unei runde de investiții de la investitori privați.

Într-un interviu acordat platformei StartupCafe.ro, Mădălina Seghete a subliniat importanța execuției în transformarea ideilor în succes. Ea a remarcat că, de obicei, companiile care domină piața nu sunt primele pe piață, și în cazul lor, nu au fost primii în acest domeniu. Cu determinare și perseverență, au reușit să depășească alte companii care se ocupau de aceeași activitate și să le depășească în ceea ce privește performanța.

Mădălina Seghete se numără printre antreprenorii deosebit de importanți care au plecat din România pentru a-și dezvolta afaceri în Silicon Valley. Tânăra a luat decizia de a emigra în SUA imediat după absolvirea liceului. În Statele Unite, și-a continuat educația la nivel universitar și, pe parcursul timpului, a început să pună bazele primelor sale afaceri. După mai multe încercări, în anul 2014, Mădălina Seghete a cofondat Branch, un startup specializat în dezvoltarea tehnologiei de „deep linking”, o soluție utilizată de companiile mari pentru strategiile lor de marketing.

Anul precedent, Branch, cu sediul central în Palo Alto, California, a atins statutul de „unicorn”, evaluându-se la impresionanta sumă de 4 miliarde de dolari, după ce a obținut o investiție masivă de 300 de milioane de dolari din partea unui important fond de investiții.

StartupCafe.ro: În primul rând, felicitări pentru ceea ce ați reușit voi la Branch, ați ajuns unicorn, iar anul trecut ați fost evaluați la 4 miliarde de dolari, în urma unei runde de investiții. Explică-ne, te rog, ce faceți la Branch?

Mădălina Seghete: Noi ajutăm companiile mobile să înțeleagă cum au ajuns oamenii în aplicația lor mobilă, de unde au venit, au venit dintr-un ad (reclamă n.r.), dintr-un sharing link (distribuirea unui link – n.r.), de unde vin ei? Și ajutăm aceste aplicații să ducă oamenii unde trebuie în acea aplicație. De exemplu, Spotify este un client al nostru.

Dacă Obama dă share la un link pentru podcastul lui, când cineva face click pe acel link, deschide aplicația Spotify la podcastul lui Obama. Dar dacă cineva nu are Spotify, Spotify poate decide să deschidă podcastul într-un web browser sau să-l trimită la App Store și, după ce utilizatorul downloadează aplicația, îl trimite direct la podcastul care îi fusese distribuit.

Este un hosting link din care poți să faci routing-ul depinzând dacă cineva are sau nu aplicația, dacă sunt pe Android, iOS, web, desktop și poți să faci track la acest customer journey (urmărești traseul/călătoria clientului – n.r.).

StartupCafe.ro: Care sunt planurile voastre mai departe?

Mădălina Seghete: Acum suntem într-o perioadă în care lucrăm foarte mult la optimizare. Ca majoritatea companiilor care trec de 100 de milioane de dolari, ca venituri anuale, lucrezi foarte mult să optimizezi și să fii gata pentru următorul pas care probabil va fi un IPO, la un moment dat.

StartupCafe.ro: Cam în cât timp preconizezi că veți putea face pasul pentru această listare pe bursă?

Mădălina Seghete: We’ll see.

StartupCafe.ro: Care este povestea ta? Ești din Bacău, cum ai ajuns să lansezi un startup în SUA?

Mădălina Seghete: Mama a citit într-un ziar că, dacă te duci la Olimpiada de Matematică, poți primi burse. Și am aplicat la 25 de facultăți din America și am primit bursă de la Cornell University. Am împachetat toate în două valize mari și m-am suit în avion. Știi, când te duci singur la școală, în State, te schimbi foarte mult, devii independent. Am avut noroc că am avut părinți care m-au împins și au crezut în mine. Deci cam asta a fost.

Citeste interviul integral pe startupcafe.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.