INTERCEPTĂRI. Cum fura curent primarul de la Sascut: „Îi ajunge, ştie deja că o fost ajutat (…) Fura de acolo de spărgea de ani de zile”

2

Datele existente în dosarul furtului de curent de la E.ON relevă faptul că societatea controlată de primarul de la Sascut, Cristinel Bostan, fura energie electrică de ani de zile și că infracțiunea era cunoscută oficialilor furnizorului de electricitate. În urma unor verificări efectuate de inspectorii energetici ai E.ON a reieșit că Dragoliv Sascut se alimenta, în mod ilegal, cu energie electrică din instalația unui abonat E.ON Moldova, Centrul de Îngrijire Elias și că anterior se racordase la rețea printr-un contor ce nu aparținea E.ON Energie România. Inspectorii au elaborat o notă de constatare prin care s-a stabilit un prejudiciu de 56.000 de kw aferent perioadei 5 septembrie 2013 – 2 decembrie 2013. Interceptările aflate în dosar atestă că oficialii E.ON aveau cunoștință de situația de la Sascut și că primarul comunei a încercat să „rezolve” problema prejudiciului prin intermediul unui apropiat al lui Bogdan Chițescu, șeful departamentului antifraudă din cadrul furnizorului de energie electrică. 

EON, electriceDragoliv a contestat nota de constatare ce stabilea prejudiciul de 56.000 kilowați, furt de energie electrică din rețeaua E.ON. Nemulțumit de rezultatul demersului societății, Cristinel Bostan – apreciat de oamenii legi drept „administrator de fapt al Dragoliv” – a luat problema în propriile mâini. Prin intermediul inculpatului Ștefan Andrieș și a suspectului Marius Corobană, Bostan a intervenit pe lângă Bogdan Chițescu promițându-i acestuia diverse foloase materiale necuvenite în schimbul soluționării favorabile a contestației, în comisia de reanaliză.

Comisia s-a întrunit la 3 aprilie 2014 și, în virtutea înțelegerilor parafate anterior de inculpați, prejudiciul pus în sarcina Dragoliv & Bostan a fost redus substanțial, la doar 29.000 de kilowați. „Din cuprinsul convorbirilor telefonice interceptate autorizat şi ataşate referatului cu propunerea de arestare preventivă (vol. VI şi VII d.u.p.), rezultă că inculpatul ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU, în baza relaţiilor de prietenie şi afinitate avute cu inculpatul CHIŢESCU BOGDAN MARIUS, a intervenit pe Cristinel Bostan2lângă acesta pentru a-l determina să faciliteze o soluţie favorabilă inculpatului BOSTAN CRISTIAN COSTEL în  cadrul comisiei de reanaliză, interesându-se inclusiv de documentaţia necesară unui astfel de demers”, se arată în motivarea deciziei de arestare pentru 29 de zile a inculpaților, dată de Judecătoria Bacău și reconfirmată, pe 9 mai, de Tribunalul Bacău.

Convorbirile, purtate de Ștefan Andrieș cu Bogdan Chițescu, atestă că oficialul E.ON cunoștea de ani buni că Dragoliv fură energie electrică, dar că infracțiunile comise au fost mascate astfel încât toată lumea să fie mulțumită. Chițescu se plânge la un moment dat lui Andrieș că Bostan are gura mare și că o eventuală soluționare favorabilă a contestației va fi aflată „de tot orașul”.

DISCUȚII

La data de 14.03.2014, la ora 16:16:46, inculpatul CHIŢESCU BOGDAN MARIUS aflat la postul telefonic 0723314631 a luat legătura cu inculpatul cu ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU, purtând următoarea discuţie:

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS: Îi ajunge, ştie deja că o fost ajutat, deci nu…adică vreau să-i spun aşa, şi te rog să-i spui, toţi la care o apelat el, prin care o apelat, toţi ăia o ajuns tot la mine şi tot eu l-am ajutat, da? El suna la şefu’ de centru de la BACĂU, de reţea, ăla mă suna pe mine că ştia că daca la  DRAGOLIV mişcă cineva ceva, îi dat afară instantaneu.

ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU: Da.

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS: Pentru ce talente o făcut, ce panaramă , cum o smuls firele în noaptea aia când l-am găsit, în sfârşit lasă ştie el exact daca nu, îi aduc aminte, deci de ajuns cât o fost ajutat să plătească şi să-şi vadă de treabă cât o supt de acolo toţi, toţi…da?

=============================

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS: Nu, ascultă-mă, dacă era nenea NELU, că nu ştiu cine-i NELU patronu’ şi îşi vedea de trebă vedeam ce fac, da’ cu BOSTAN azi zici că l-ai rezolvat, mâine apare în tot oraşu’ ce-o făcut el şi ce muie o dat el la labării de la E-ON, şi eu nu-l ajut niciodată, să se ducă peste mine.

ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU: Da, da, da.

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS: Deci îţi spun, şi ştii foarte bine că nu te-aş refuza, deci îmi pare rău, şi mai ales că fura de acolo de spărgea de ani de zile, nu de cât i-am recalculat eu pe 6 luni, da?

ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU: Asta îi adevărat că poate…

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS: Auzi, nicio bancă din lume nu-i dădea…

ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU: Atâta credit.

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS: Stai aşa oleacă (n.l. neinteligibil) , nici o bancă din lume nu-i dădea creditu’ ăsta, da? Să zică mersi, şi am şi dosar penal la DRAGOLIV făcut, da’ hai să zicem că la ăla mă gândesc să văd când ajunge la reanaliză,

=============================

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS: Nu le plâg, da’ eu ţi-am spus, adică nu, ăia care citeau acolo şi spuneau că citesc…

ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU: Da’ cum se poate? Asta te intreb.

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS: Păi se poate, se poate brambureală, la brambureală se poate, nu i-o verificat nimeni niciodată şi se poate na.

ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU: Da nu era totuşi postul lui atuncea, că ei nu-s acolo, îs în chirie acolo, ei, sau ceva de genu, nu?

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS: Da, nu ştiu, adică el o mâncat bani şi de la ăia, deci să nu uităm că el le lua curent la ăia, la ăia care erau în chirie acolo.

ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU: Păi el, da, da, puiu ştii ce nu ştii tu? Tu nu ştii tu că în seara după când le-o dat la ăia de la SINDSERV.

ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU: (n.l. neinteligibil).

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS: Nu, nu, tu ascultă-mă pe mine, şi ştii că spun foarte bine ce spun, el nu le-o dat voie să intre la ăia de la SINDSERV, ăia ce-o făcut, ăia l-o filmat de peste drum, înţelegi? Şi o aşteptat să intre acolo, intre timp o venit cineva de la noi, nu ştiu ce…La el din primărie o plecat o maşină care o dat toate firele jos, da? Ăştia l-o filmat, da’ filmarea n-are nicio valoare, înţelegi? Intre noi fie vorba.

ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU: De ce?

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS: Păi n-are nicio valoare că n-ai voie să-l filmezi, că asta-i doar pentru tine, da că să ştii care-i adevăru’, şi când o intrat SINDSERVU a doua sau a treia zi nu mai ştiu când, acolo era curat că lacrima, numai că ei o făcut notă de recalculare la pozele făcute cu 3 zile înainte, înţelegi? Şi o pus că îs poze făcute atunci, şi nu ştiu ce s-o întamplat cu instalaţia după.

ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU: Da’ contoru’ ăla totuşi nu înregistra cum trebuie, nu?

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS: Păi da’ dacă era (cenzurat) contoru’, contoru’ era (cenzurat).

ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU: Adus de aiurea?

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS: Nu mă, nu adus de aiurea, nu numai că era adus de aiurea era şi (cenzurat).

==========================

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS: Şi n-am ce să-i fac, ce să-i mai dau 10 Kw jos? Ce să-i dau? Când el de ani de zile o consumat de acolo gratis, şi nu poate să plătească pe 3 luni? Adică dă-o în (cenzurat) mă-sii, adică mi-ar fi ruşine în locu’ lui să mai deranjez oamenii la IAŞI.

ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU: Da, da, da, da.

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS: Adică…si poţi să-i spui fix aşa cum ţi-am zis eu, că ştie că e adevărat.

ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU: Exact, exact.

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS: Da? Deci ajutor…si asta am făcut-o din alte motive, din cauza stilului SINDSERV şi că nu vreau să-i dau SINDSERVULUI nu ştiu ce mare avantaje, înţelegi? Ăsta e motivu’ pentru care l-am ajutat, că să nu pară că o găsit SINDSERVU peştele mare din SASCUT, că să înţelegi, nu că BOSTAN…sau ceva, şi apoi că o apelat MARIUS COROBANĂ, poţi să-i spui şi asta.

===========================

În ziua de 25.03.2014, la ora 19:01:03 inculpatul CHIŢESCU BOGDAN MARIUS aflat la postul telefonic 0723314631 ia legătura cu inculpatul ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU aflat la postul telefonic 0721597978 şi poartă următoarea discuţie:

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS: M-am întâlnit într-adevăr cu MARIUS şi mi-o făcut o propunere de vis, şi i-am zis orice propunere pecuniară vine din partea lu’ BOSTAN, să şi-o bage în (cenzurat)

==========================

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS: Păi nu, când i-am zis lu’ MARIUS zic  „Băi cumnatu’ ăsta a tău este un ţăran jegos” şi el „Da’ de unde îl ştii?

ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU: (n.l râde) .

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS: (n.l râde) „Ai văzut că îl ştiu ?” Da, că „Ă că şi mie are să-mi dea vreo 30 de mii de euro înapoi şi nu ştiu ce” şi o început, zic „Bă, opreşte-te! Dacă vrei ceva zi-mi acuma nu-mi povesti (n.l. neinteligibil)  cât îi de ţăran”, „Păi nu că vrea să-ţi dea ceva…”, „Nu vrea să-mi dea nimica” zic, da.

============================

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS: Şi i-am spus foarte clar,  zic „Glonţu’ îl tragi pentru tine, sper că ştii”, „Nu trag niciun glonţ mă cac în gura lui, dacă se poate se poate, dacă nu, nu, ai văzut că … ”, „Păi aşa MARIUS, deci păstrezi glonţu’ tău, păstrează-l , gata nu mă interesează” (n.l râde)

ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU: (n.l râde), Nu mă, nu, da’ o zis că s-o rezolvat, aşa o zis.

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS: Nu, nu s-o rezolvat nimic, nu ştiu ce s-o înţeles.

DOMNUL: (n.l. neinteligibil) că n-am întrebat  ce s-o rezolvat, eu na, acuma nici eu nu ştiu că n-am întrebat în detaliu.

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS: I-am zis: „Zi-i lu’ domnu’ PRIMAR, că să mă caute el personal, dacă mă caută el personal poate mai vorbesc, dacă nu, nu.” Asta se rezolvă.

ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU: Ei, (n.l. neinteligibil) o zis că ar vrea, că pe dincolo şi pe dincoace, că el n-o vorbit aşa, şi că n-o făcut aşa, şi că nici (n.l. neinteligibil) .

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS: Ei doamne, mincinos, da’ mi-o zis COROBANĂ exact, zic „Bă da’ măcar ştie ce-o făcut?”, „Da’ cum să nu ştie, da’ ce el îi nebun? El ştie ce-o făcut, când o zis la toţi de acolo << Legaţi-vă bă dă-i dracu’, leagă-te de bară, ce contează  >>”

Ulterior, în seara zilei în care a fost analizat cazul S.C. Dragoliv Service SRL Sascut, inculpatul CHIŢESCU BOGDAN MARIUS poartă o nouă discuţie cu inculpatul ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU, din cuprinsul căruia rezultă că cel dintâi a primit anumite foloase din partea inculpatului BOSTAN CRISTIAN COSTEL.

===========================

În ziua de 03.04.2014, la ora 18:37:47, inculpatul CHIŢESCU BOGDAN MARIUS aflat la postul telefonic 0723314631  ia legătura cu inculpatul ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU şi poartă următoarea discuţie:

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS: Doresc  să te informez că atunci când mă vezi prima dată ai voie să-mi spui „Eşti cel mai mare bou”, ai voie o dată să spui, apropo de marea întâlnire de azi

ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU: Da?

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS:Da.

ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU:Păi nu-mi dau seama ce-ai făcut de pot să spun aşa, că până acuma o fost totu’ de vis.

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS:Păi ce-am spus că nu fac, am făcut.

============================

ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU:Păi şi ţi-o dat ceva carne de tun? Sau ţi-o dat numai abureala.

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS:Nu, nu, nu, o gornit cum îi, care o fost şi care este versu’ şi care.

ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU:Păi nu, carne de tun ţi-o dat? Ţi-o dat ceva? Păi pe tavă sau (neinteligibil) .

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS:Pe tavă, pe tavă, pe tavă, nu impresii, nu impresii.

==========================

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS: Am inchis eu ochii la altceva de genu’…de cât timp se întâmplă, ştii? Aia n-am mai calculat, că dacă calculam aia „disparetre”.

ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU:M-am uitat numai…

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS:Păi nu că recalcularea noastră era făcută…

ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU :3 luni, sau pe 6 luni.

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS:Nu, ei nu da’ era făcută după curent pus ++ , era clasa A++, ştii?

ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU:Da, da.

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS:Şi aveam şi posibilitatea de clasa A şi de clasa A+ , şi este…în loc de A++, şi îi numai A+.

ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU:A, da, da, da.

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS:Deci nu  ceva, aşa cât să îmi cumpăr un teren.

ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU:Păi da în loc de 400 cât îi, sau cum era? Să zicem.

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS:Da’ nu-i…

ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU:Sau nu mai are importanţă.

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS:Da, n-are acuma importanţă efectiv.

=======================

ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU:Bă îi bine, îi bine că s-o rezolvat, ne-am liniştit, toată treaba îi în regulă, şi-i de vis.

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS:Da?

ANDRIEŞ ŞTEFAN CORNELIU:Da, da, da.

CHIŢESCU BOGDAN MARIUS:Îi bine atunci.

Judecătoria Bacău a dispus pe 6 mai arestarea pentru 29 de zile a mai multor inculpați în dosarul furtului de energie electrică, între aceștia numărându-se Cristinel Bostan, Bogdan Chițescu, Ciprian Anisei, Claudiu Popovici și Ștefan Andrieș, patronul firmei Anca Rom SRL (citește AICI). Luni, 5 mai, de la primele ore ale dimineții, anchetatorii au efectuat zeci de percheziții în județul Bacău, atât în locuințele unor patroni de firme, cât și la sediile societăților, aproximativ 40 de persoane fiind aduse la audieri la Parchetul Judecătoriei Bacău. Descinderile lucrătorilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție au vizat și locații din alte județe (Iași și Neamț).

E.ON a dat publicității un comunicat în care a condamnat furtul de energie electrică, afirmând că are deplină încredere în justiția română. „În ceea ce priveşte ce s-a întâmplat la Bacău şi la Iaşi, precizăm că E.ON România a pus la dispoziţia procurorilor, ori de câte ori i-au fost solicitate, toate informaţiile necesare pentru derularea investigaţiei. Având deplină încredere în justiţia din România, E.ON va continua să coopereze cu autorităţile statului pentru bunul mers şi finalizarea investigaţiei”, se arăta în comunicatul E.ON România. 

 


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

2 comentarii

  1. Merita sa faca puscarie toti cei de la EON care faciliteaza astfel de actiuni . Facturile noastre la curent si gaze sunt din ce in ce mai mari datorita lor……………

    • Mie mi-a venit o factura de 4 pagini,lucru care nu mi s-a mai intamplat pana acum.Am ramas tablou!Nu am avut aparate care sa consume atata curent electric,am stat mai mult cu veioza aprinsa,deci de unde 4 pagini??Daca astia scapa de inchisoare inseamna ca tara asta nu mai are sperante sa avanseze.

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.