Primarul din Sascut, precum și trei salariați de la E.ON Moldova, au fost arestați preventiv


Judecătoria Bacău a admis, marți seară, solicitarea procurorilor vizând arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a primarului comunei Sascut, Cristinel Bostan. Potrivit Agerpres, dezbaterile ar fi durat 5 ore, numele lui Bostan regâsindu-se, alături de alte nume grele, într-un dosar de corupție și furt de energie electrică. 

O decizie asemănătoare în același caz au dat magistrații băcăuani și pentru Ciprian Anisei, Claudiu Popovici și Marius Bogdan Chițescu, persoane având funcții de conducere și control în cadrul societății comerciale E.ON Moldova S.A. Ștefan Andrieș, proprietarul firmei Anca Rom din Bacău, este singurul dintre cei reținuți luni în același dosar care urmează a fi cercetat în libertate, dar cu interdicție de a părăsi localitatea. „Există date și probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în perioada noiembrie 2013 — aprilie 2014, suspecții se fac vinovați de săvârșirea unor infracțiuni de corupție și de serviciu, urmărind obținerea de beneficii materiale sau favorizarea unor persoane”, susțin procurorii care anchetează cazul.

Avocații celor patru arestați preventiv au declarat că vor face recurs la decizia judecătorilor băcăuani. „Clientul meu este urmărit penal pentru o așa-zisă acceptare a unei promisiuni indirecte. Ne-au fost prezentate niște frânturi din câteva interceptări telefonice, din care reiese că persoana pe care o reprezint, Bogdan Chițescu ar fi facilitat rezolvarea unei contestații depuse la sediul E.ON de către un alt inculpat în dosar (Cristinel Bostan n.r.). Într-adevăr, contestația s-a rezolvat între timp, însă în comisia de reexaminare, fără a avea legătura cu cel pe care îl reprezint”, a declarat avocatul Cristian Cojocaru, apărătorul inculpatului Bogdan Chițescu.

Primarul comunei Sascut, Cristinel Bostan, a fost reținut luni seară de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, fiind cercetat pentru acte de corupție, împreună cu alte 13 persoane, oameni de afaceri și salariați ai E.ON Moldova, aduși la audieri în cursul aceleiași zile, după efectuarea a 14 percheziții domiciliare în municipiile Bacău și Iași.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.