Încolțit de oamenii legii, primarul de la Buhuși anunță că nu va mai candida pentru un nou mandat


Ionel Turcea, primarul orașului Buhuși, a anunțat – într-o declarație oferită unui site local de știri – că nu va mai candida pentru un nou mandat de primar, la localele de anul viitor. Edilul buhușean este vizat de mai multe investigații penale, derulate pe fondul redeschiderii unor cercetări mai vechi de către procurori. Numele lui Turcea apare și în dosarul penal în care au fost plasați sub control judiciar Marius Savin, fost șef al sucursalei Bacău a Băncii Transilvania, și oamenii de afaceri buhușeni Dumitru Buzilă (DDD Serv), respectiv Mihai Lupu (Viva Feed). 

ionel turcea vasile zahariaDupă 4 mandate la conducerea Primăriei Buhuși. social-democratul Ionel Turcea anunță că-și pune ghetele în cui. Edilul a dezvăluit unui site local de știri că intenționează să nu mai candideze la funcția de primar, afirmând însă că vrea să-l lase drept succesor pe Florin Diaconu. „Cunosc foarte bine politica buhușeană și în ultimii 3-4 ani am căutat un om potrivit. Unii nu doresc, alții consideră ca ar fi o aventură, dar văd în domnul Diaconu omul de care are nevoie orașul. Dacă vor fi alți doritori, vom face un sondaj la începutul anului viitor și vom stabili, cu toții, alături de cine mergem în campanie”, a declarat Turcea, citat de Buhusi.net.

Primarul buhușean, precum și alți apropiați ai săi – oameni de afaceri și politicieni locali – fac obiectul mai multor dosare penale lucrate de procurori care au decis pe parcursul lui 2015 să redeschidă cercetări mai vechi în care Turcea este direct vizat de o suită de plângeri penale. Numele primarului buhușean, spun surse judiciare, se regăsește și în dosarul penal în care Parchetul Tribunalului Bacău a efectuat, în a doua parte a lui septembrie, 18 percheziții în diverse locații din Buhuși, între care și primăria condusă de Turcea.

buzila dumitru ddd servOamenii legii îl vizează, între alții, pe afaceristul Dumitru Buzilă (foto), care controlează direct sau prin diverși apropiați firmele DDD Serv și Ecorecycling, procurorii urmărind și modul în care Primăria Buhuși a încredințat firmei lui Buzilă serviciul de salubrizare, în baza unei licitații organizate în 2007. Buzilă a fost plasat sub control judiciar week-end-ul trecut, în urma unei decizii date de Tribunalul Bacău, care nu a admis solicitarea de arestare preventivă formulată de procurori.

Cu o săptămână înainte de perchezițiile din septembrie, Judecătoria Buhuși dispunea redeschiderea urmăririi penale într-un dosar ce-i viza pe Turcea, precum și pe fostul viceprimar Vasile Zaharia, devenit între timp administratorul public al orașului. „Procurorul de caz ne-a scos, în luna a șaptea, de sub urmărire penală, deci în iulie. S-a făcut o nouă plângere și de asta s-a redeschis urmărirea. Ca personalitate publică toată lumea are câte un dosar. Este o procedură corectă și clară. Judecătorii au procedat corect. Dacă ești nevinovat, mai poți suporta o urmărire penală”, declara primarul Buhușiului pentru Bacau.NET (citește AICI).

Pe rolul Judecătoriei Buhuși se mai află un dosar vizând infirmarea unei soluții de netrimitere în judecată/neîncepere urmărire penală, dosar ce-l are ca protagonist pe același primar Ionel Turcea. Petentul în acest caz este un cetățean buhușean, Vasile Acatrinei, termenul fixat pentru judecarea cererii fiind 9 decembrie 2015.

 

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.