In ce stadiu se afla proiectul Autostrazii A13 Bacau – Brasov

Obiectivul de investitii „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Autostrada Brașov-Bacau” a fost castigat de Asocierea Search Corporation SRL – Primacons Group SRL in luna martie a anului 2020. Contractul valoreaza aproximativ 5 milioane de euro ( 20.093.359,86 lei fără TVA ) iar termenul de finalizare este 10.01.2023 (30 de luni de la data de începere).

   

In acest moment, conform unei adrese transmise de CNAIR catre bacau.net, proiectul se afla in curs de finalizare, respectiv in etapa a doua a analizei multicriteriale:

„Obiectivul de investiții „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Autostrada Brașov-Bacau”, se află în curs de finalizare, respectiv în etapa a două a Analizei Multicriteriale în cadrul căreia se studiază variantele de traseu cu cel mai bun punctaj rezultate în urma finalizării primei etape.

Astfel, în urma evaluării rezultatelor obținute, se va selecta varianta de traseu care va fi supusă analizei de către experții Jaspers, respectiv CTE-CNAIR.” se arata intr-un raspuns transmis de CNAIR pentru Bacau.net

In luna iunie, au fost organizate ședințe comune la sediile Prefecturilor Brașov, Covasna și Bacău, împreună cu reprezentanți ai autorităților publice locale din raza viitorului proiect, pentru a se discuta din timp eventualele probleme/constrângeri pe care Prestatorul ar fi bine să le aibă în vedere în faza de proiectare pentru alegerea alternativei de traseu optime.

Autostrada A13 Bacau – Brasov este de trei ori mai ieftina decat Autostrada A8 Targu Mures – Targu Neamt. Un km de autostrada Bacau – Brasov este de 2,2 mai ieftin decat unul Targu Neamt – Targu Mures:

Autostrada Brasov – Bacau, cu o lungime estimata de 159.9 km, prezinta un cost estimat de 1845.5 mil. euro fara TVA, iar autostrada Tg. Mures – Tg. Neamt, cu o lungime estimata de 210.9 km, prezinta un cost estimat de 5403.9 mil. euro fara TVA” ne-a transmis Ministerul Transporturilor

Autostrada Bacau – Brasov: 159,9 km – 1845.5 mil euro -> 11,5 mil euro / km de autostrada
Autostrada Targu Mures – Targu Neamt: 210,9 km – 5403.9 mil euro -> 25,6 mil euro / km autostrada

La acest moment nu exista sursa de finantare pentru executia Autostrazii A13 Bacau – Brasov.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here