EXCLUSIV. Traseul complet al Autostrazii A13 Bacau – Brasov (VIDEO – 3D)

4

Aflat in vizita pe santierul Centurii Bacaului, Ministrul Transporturilor a anuntat sambata, 18 mai, lansarea procedurilor de licitație pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic (SF + PT) etapa premergatoare obligatorie in realizarea Autostrazii A13 Bacau – Brasov.

Autostrada Bacau – Brasov este singura varianta rentabila de legare a Ardealului de Moldova. De asemenea, dintr-o analiza realizatata la cererea Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) in cadrul acordului de asistenta PASSA, incheiat cu Banca Europeana de Investitii (BEI), rezulta ca singura autostrada care se califica la finantare prin fonduri UE este Bacau – Brasov ( A13 ).

 

Expertii europeni au analizat 4 variante si au ajuns la concluzia ca Autostrada Bacau – Brasov este varianta cea mai potrivita. Cele patru variante analizate sunt :

Cluj – Bistrita – Suceava
Targu Mures – Targu Neamt – Iasi – Ungheni
Targu Mures – Sighisoara – Bacau
Brasov – Bacau

De asemenea, Autostrada Bacau – Brasov este si cea mai ieftina, astfel ca cei 160km de autostrada vor costa 2,16 miliarde de euro.

Sursa: bizbrasov.ro

Deputatul bacauan Lucian Sova, ministru al Transporturilor pana la finalul anului 2018, a facut demersurile necesare astfel ca in bugetul pe 2019 au fost bugetate Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic necesare pentru autostrada A13.

Studiul de fezabilitate si proiectul tehnic vor costa aproximativ 7,5 milioane de euro.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

4 comentarii

  1. Aceasta lucrare ar fi executata cu succes de catre firmele domnului Umbrarescu, este persoana cea mai indicata , mai mult s-ar crea si locuri de munca pt cetatenii din zona Moldovei!

  2. Las un P. S. la postarea mea anterioara. Ce dibaci sunt cei care manevreaza masele si in ce priveste constructia de autostrazi. Folosindu-se de romanii mldoveni, I-au fosrtat sa ceara o autostrada ca sa se „lege de vest”. Ei nu prea au obtinut mare lucru, dar ungurii din Harghita si Covasna se vad cu o autostrada care trece in special pe la ei! Bravo moldovenii (inclusive dl. acela cu metrul de autostrada). Pentru judetele din Moldova, autostrada super – strategica ar putea fi de la Nord la Sud, astfel: Suceava – Iasi – Bacau – Focsani – Tulcea – Constanta plus o bretea pana la Drajna. De la Bacau facet un Drum Espress de patru benzi pana la Brasov. In felul acesta obtineti o formidabila deschidere Constanta – Gdansk cu Marea Nordului precum si drumul catre orient in sud. Marfuri, bani, turism, comert?

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.