VIDEO: Ministrul Transporturilor anunta, de la Bacau, demararea licitatiei pentru Autostrada Bacau – Brasov

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, insotit de senatorul PSD, Dragos Benea, de primarul Bacaului, Cosmin Necula si de presedintele CJ Bacau, Sorin Brasoveanu au vizitat sambata, 18 mai, santierul Centurii Bacaului.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Razvan Cuc a tinut sa felicite, din nou, constructorul pentru mobilizarea exemplara si pentru stadiul avansat al lucrarilor. De asemenea, ministrul a anuntat lansarea licitatiei pentru Autostrada Bacau – Brasov :

„Am verificat lucrările la “Varianta Ocolitoare Bacău” și am constatat că stadiul fizic este de 20%, în condițiile în care constructorul a început lucrările în urmă cu 2 luni ( 15 martie 2019 ).  Chiar dacă vremea nu este optimă pentru lucrări pe șantier, am văzut că utilajele și muncitorii sunt pe teren și își fac treaba. O astfel de mobilizare aștept din partea tuturor constructorilor care au contracte cu statul român.

Tot astăzi, am lansat și licitația pentru Autostrada Bacău – Brașov, pentru proiectul tehnic și studiul de fezabilitate. Autostrada Bacău – Brașov intră în linie dreaptă, iar Guvernul PSD merge mai departe cu investițiile în infrastructură. a spus ministrul Razvan Cuc

Senatorul PSD, Dragos Benea, a aratat intr-o postare pe Facebook, dupa vizita pe teren, ca centura Bacaului poate fi un exemplu de buna practica, iar in 3-4 ani am putea asista la demararea lucrarii la Autostrada Bacau – Brasov :

„Exemplul centurii Bacăului ne da speranțe reale că în 3-4 ani vom putea asista la execuția propriu- zisă a uneia dintre autostrăzile Moldovei. Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a anunțat astăzi lansarea procedurilor de licitație pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic (SF + PT) etapă premergătoare obligatorie în implementarea obiectivului de investiții amintit. Mai este mult până departe, dar astăzi am luat startul oficial în cursa pentru realizarea autostrăzii IS-BC-BV!

Până astăzi, PSD Bacău este singura organizație politică ce și-a asumat susținerea cu prioritate a acestei variante de autostradă.” a declarat senatorul PSD, Dragos Benea

Potrivit datelor tehnice, varianta ocolitoare a Municipiului Bacău va măsura aproximativ 31 km, din care 16 km vor fi construiți în regim de autostradă. Vor exista 12 lucrări de artă (6 pasaje și 6 poduri).

Durata de execuție a lucrării este de 30 de luni. Garanția șoselei de centură este de 7 ani, valoarea contractului fiind de 668 milioane lei (aprox. 142 milioane euro).

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here