EXCLUSIV: Au construit parcarea de 1 milion de euro peste un camin termic, care s-a surpat. Acum trebuie sa refaca o bucata din intreaga zona (FOTO)

9

Surparea din parcarea de pe Tipografilor ascunde probleme mult mai grave decat s-ar fi crezut. Luna trecuta, o groapa a aparut in mijlocul parcarii, iar de atunci nimeni nu s-a sesizat. Abia saptamana trecuta, primaria si-a dat seama ca sub teren se afla un camin termic, ce are o distanta de aproximativ 20 m. In prima faza, administratia a dat vina pe compania Thermoenergy, insa, ulterior, si-a dat seama ca ce a gasit acolo nu are legatura cu compania de termoficare.

Constructia parcarii din zona Tipografilor – Bradului s-a facut peste un camin termic dezafectat. Din cauza greutatii si a masinilor, acesta a cedat si s-a produs surparea din zona.

Potrivit unor surse, lucrarea de refacere este mult mai ampla. Toata zona trebuie decopertata si refacuta fundatia, pentru a nu se repeta surparea de luna trecuta. Mai mult, acest camin termic are peste 20 de metri lungime, astfel ca este nevoie de o lucrare ampla si costisitoare pentru refacere, dar nimeni nu-si asuma vina, desi s-au achitat bani foarte multi pentru aceasta parcare – peste 1 milion euro. Constructorul da vina pe proiectant iar primaria da din umeri si ne transmite ca a infiintat comisii:

A fost identificat un cămin termic, neutilizat la acest moment. Pe baza recomandărilor comisiei întocmite pentru identificarea cauzelor, se vor realiza documentațile pentru stabilirea soluției tehnice adecvate” ne-a transmis Andreea Negru – purtator de cuvant in Primaria Bacau

Va reamintim ca cele 17 garaje din zona strazilor Tipografilor – Bradului au fost demolate, iar in locul lor s-a realizat o parcare, loc de joaca si o zona verde. Pretul final platit de bacauani a fost de 5.066.194 lei (peste 1 milion de euro). Lucrarile au inceput pe 14 iunie 2022, iar termenul de finalizare era de 6 luni. Termenul nu s-a respectat, iar lucrarile s-au receptionat abia in vara lui 2023.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

9 comentarii

  1. Lucrare făcută de mîntuială, de niște amatori, pentru că specialiști nu prea se mai găsesc. Situația este gravă nu doar in Bacău ci în toată țara. Apropo’: acolo este vorba de un canal termic care poate avea și ceva camine de vane . De unde pină unde ” cămin termic ” ?

  2. parcarea de 1 milion cum va place sa i spuneti e mai mult de o parcare..stiti foarte bine ca in zona era mizerie..garaje si orice.acum arata foarte bine,daca cineva a gresit..si e evident ca a gresit sa plateasca,asa e normal

    • La ce va referiti ca arata mult mai bine? La pubelele de gunoi pline tot timpul? La buruienile care au aparut in loc de flori si care nu au fost taiate? La pietrisul care este imprastiat peste tot?La folia care acum a iesit de sub pietris? La cismelele de apa care nu functioneaza? La Masinile Soma care blocheaza drumul cand vin sa ia gunoiul? La gunoiul aruncat de cai care frecventeaza parculetul? La mesele de jucat sah unde nu s-a jucat niciodata dar se socializeaza cu cutii de red bull si cu limbaj obscen? Sau la zgomotul infernal care se aude si dupa ora 22?

    • Este o rușine sa recunoaste-m cât a costat ?Dacă ne place sa plătim preturi astronomice pentru lucrări care nu respecta nici termenul de execuție și mai târziu reoaram tot din banii noștri, ne meritam soarta de fraieri.

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.