Dragos Benea: Pentru noi, A13 Bacau-Brasov ramane un obiectiv si imi doresc ca in luna septembrie sa se reia procedura de licitatie


A13 – exista sansa ca in septembrie sa se reia licitatia

Sambata, 18 iunie, PSD Bacau a organizat o conferinta de presa la care au participat presedintele organizatiei, Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau, Valentin Ivancea, prefectul Lucian Bogdanel si secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor, Gabriel Bunduc.

Subiectul principal al conferintei a fost Autostrada A13 Bacau – Brasov. Joi, compania care realizeaza studiul de fezabilitate si proiectul tehnic la A13, Search Coroporation, a cerut rezilierea contractului, pe motiv ca nu poate acoperi costurile cu studiile geotehnice.

Presedintele organizatiei PSD Bacau, Dragos Benea, a eplicat ca intentia proiectantului Search Corporation de a rezilia contractul este inca din luna ianuarie. La intalnirile pe care le-au avut atat secretarul de stat, Gabriel Bunduc, cat si alti angajati din minister, s-au cautat solutii pentru remedierea problemei si continuarea proiectului. Avand in vedere ca toate costurile sunt mult mai mari decat la momentul licitatiei, s-a cerut rezilierea contractului:

PSD nu a fost la guvernare nici in 2020, nici in 2021, astfel ca nu a avut nici o marja de monitorizare asupra proiectului la A13. Imi doresc o reziliere pe cale amiabila, cat mai rapida. Ne amintim ca si la Centura Bacaului au venit niste turci, s-a reziliat, dupa care a venit Umbrarescu si a facut centura asa cum o vedem astazi.

Cred ca in 2019, compania Search Corporation a licitat eronat – subevaluat. Sigur, in 2019 nu era nici brexit, nici pandemie, nici inflatie cu acest costuri uriase si nici razboi – care, toate au influentat intreaga lume. Pentru noi, A13 a ramas un obiectiv pe care dorim sa-l ducem la bun sfarsit, mai ales ca suntem la guvernare. Estimez ca in luna septembrie se va relua procedura de licitatie, daca se reziliaza amiabil contractul. S-a realizat aproximativ 15% din contract, iar traseul a fost deja aprobat de Jaspers – ceea ce este o veste buna. ” a precizat Dragos Benea

Lucian Bogdanel – Gabriel Bunduc – Dragos Benea – Valentin Ivancea

A7 – In iulie se vor scoate in licitatie de executie Bacau – Pascani si Focsani – Bacau

Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Gabriel Bunduc, a facut o scurta prezentare despre cele doua sectoare de autostrada din A7. Este vorba despre tronsonul Bacau – Pascani si Focsani – Bacau:

La tronsonul Bacau – Pascani au fost deja aprobati indicatorii tehnico-economici si se pregateste ca pe 15-20 iulie sa se scoata in licitatie executia de lucrari. La tronsonul Focsani – Bacau va iesi saptamana viitoare acordul de mediu, indicatorii tehnico-economici au fost aprobati si urmeaza hotararea de Guvern in acest sens. Pana la sfarsitul lunii iulie se va scoate licitatia pentru executie.” a precizat Gabriel Bunduc – secretar de stat MT

Dragos Benea a precizat ca cele doua contracte vor fi semnate in Bacau

Primaria nu a pus in dezbatere publica contopirea Spitalului Judetean cu cladirea Spitalului Municipal

Desi au trecut peste 2 luni de la hotararea de CJ care a aprobat contopirea cladirii Spitalului Municipal cu SJU Bacau, primarul Viziteu nu a pus in dezbatere publica si nici nu a prezentat un proiect de hotarare care sa vizeze acest lucru. Va reamintim ca Spitalul Municipal nu mai exista ca entitate juridica si singura solutie ca acesta sa functioneze este contopirea cu SJU Bacau, intr-o singura unitate spitaliceasca.

Dragos Benea a precizat ca initiativa trebuie sa vina de la Primaria Bacau sau de la consilierii care detin majoritatea in CL Bacau. Decizia este patrimoniala si trebuie sa treaca cu doua treimi. Valentin Ivancea a declarat ca PSD nu poate depune un proiect de hotarare, pentru ca nu are certitudinea ca va fi pus pe ordinea de zi. Mai mult, daca nu exista consens, nu-si are rostul :

Stiti foarte bine ca au mai fost depuse proiecte si nu au fost puse pe ordinea de zi. Si nu doar de la PSD ci si de la alti consilieri. Aici e un apel la responsabilitate, trebuie sa avem doua treimi pentru a trece acest proiect. ” a declarat Valentin Ivancea

Lucrarile la UPU si parter, de la cladirea Spitalului Municipal, sunt la 95% – a mai spus Ivancea

Rezerva de Apa, inca nefunctionala. Prefect: Nerespectarea unei hotarari de CJSU echivaleaza cu „a pasi in afara legii”

Rezerva de apa a Bacaului nu functioneaza nici astazi. Ea trebuia finalizata in 2020, a fost amanata pentru 2021, insa la 3 ani de la inceperea lucrarilor nu exista o receptie facuta sau probe care sa ateste functionarea la parametri normali. Lucrarile ar fi trebuit sa dureze 12 luni, pana in 2020. Toti banii au fost achitati constructorului Branpis.

In urma cu 6 luni, la ultima avarie care a lasat orasul fara apa, prefectul Bogdanel a dat o hotarare CJSU, prin care Rezerva de apa trebuia operationalizata in 72 de ore:

Nerespectarea unei hotarari de CJSU echivaleaza cu „a pasi in afara legii”. Pe 6 iulie implinim jumatate de an, de cand aceasta rezerva trebuia operationalizata. Oricat de mult am vrea, prefectul sau presedintele de CJ nu poate substitui primarul -el e cel care trebuie sa se asigure ca rezerva este functionala. S-a motivat ca intarzierile de la Rezerva au fost cauzate de pandemie – dar la aeroport s-a lucrat tot in pandemie si s-a finalizat, centura tot in pandemie s-a finalizat.” a precizat Lucian Bogdanel – prefectul judetului Bacau

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.