Autostrada A13 Bacau – Brasov. Compania Search, care realizeaza studiile si proiectul tehnic, a cerut rezilierea contractului intrucat nu poate acoperi costurile

O veste cat se poate de rea pentru Autostrada 13 Bacau – Brasov. Joi, in sedinta de progres de la CNAIR, compania Search Corporation, cea care realizeaza Studiul de Fezabilitate si Proiectul Tehnic, a cerut rezilierea contractului, pe motiv ca nu poate acoperi costurile cu studiile geotehnice.

Va reamintim ca acest contract – „Elaborare Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic de Executie pentru Autostrada Brasov-Bacau” pentru A13 a fost castigat de Asocierea Search Corporation SRL – Primacons Group SRL in luna martie a anului 2020. Contractul valoreaza aproximativ 5 milioane de euro ( 20.093.359,86 lei fără TVA ). Contractul trebuia sa fie finalizat pana in vara lui 2023.

In urma cu doua saptamani, CNAIR a transmis pentru Bacau.net ca firma Search Corporation nu a inceput nici un fel de studiu in teren:

Vă informăm că au fost aprobate temele de proiectare privind studiile și investigațiile de teren (Studii Geotehnice, Studii Topografice și Studii Arheologice), dar, până la aceasta dată, nu a fost înaintată notificarea privind demararea studiilor de teren de către Prestator. Termenul pentru finalizarea proiectării Autostrăzii Brașov-Bacău este primul trimestru al anului 2023. În data de 10.12.2021 a fost avizată în cadrul CNAIR SA Analiza Multicriterială Etapa 2 (proiect preliminar).” a transmis CNAIR pentru Bacau.net


,,Vineri, 22.05.2020, CNAIR a semnat contractul de servicii “Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Autostrada Brașov – Bacău”. Contractul în valoare de 20.093.359,86 Lei Lei, fără TVA a fost semnat cu Asocierea SEARCH CORPORATION S.R.L. & PRIMACONS GROUP S.R.L .

Durata contractului este de 30 luni, din care:

  • 18 luni pentru elaborarea studiului de fezabilitate,
  • 8 luni pentru elaborarea proiectului tehnic de execuție
  • 4 luni pentru acordarea serviciilor de asistență tehnică cu privire la procesul de achiziție al contractului/lor de lucrări și pentru obținerea finanțării aferente lucrărilor.

Sursa de finanțare: FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE.” nota CNAIR în urmă cu doi ani la semnarea contractului.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentA fost comercializat si in Bacau. ANSVSA a retras de pe piata un lot de fructe
Articolul urmatorUrmarit in Germania pentru comert cu stupefiante, prins in Bacau

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.