DNA reformează PNL: Stavarache a anunțat că nu va mai candida la o funcție de conducere în partid

1

Într-o intervenție la postul B1 TV, primarul Bacăului, Romeo Stavarache, a declarat că nu va mai candida la o funcție de conducere în PNL, la congresul liberalilor, programat pentru acest week-end. Edilul băcăuan a spus că a luat decizia de comun acord cu președintele PNL, Klaus Iohannis. Renunțarea lui Stavarache vine în mijlocul unui imens scandal de corupție în care primarul Bacăului, alături de afaceriștii Liviu Goian și Liviu Cenușă au fost reținuți, pentru 24 de ore, de procurorii DNA. Cei trei au fost puși în libertate sub control judiciar.

Declarația lui Stavarache a fost făcută în biroul de primar, în condițiile în care mai mulți liberali băcăuani au luat deja calea Capitalei pentru a participa la congresul PNL. Vizibil marcat de peripețiile zilei de joi, primarul a declarat că e mai bine pentru toată lumea ca el să nu candideze la o funcție de conducere în aparatul central al PNL și că va rămâne, în continuare, primarul Bacăului. Cu referire la denunțătorii săi, Stavarache a declarat că nu vrea să comenteze situația creată, dar că fiecare are un Dumnezeu deasupra capului.

Surse apropiate PNL Bacău au confirmat pentru Bacau.NET că liberalii vor să-l propulseze pe Dragoș Luchian în funcția de vicepreședinte în conducerea centrală. Luchian, fost viceprimar în mandatul 2008 – 2012, a fost ales senator la parlamentarele din 2012, candidând în colegiul 1 Senat, suprapus peste municipiul Bacău. Stavarache, Cenușă și Goian au fost reținuți joi de procurori, fiind aduși în fața judecătorilor cu propunere de arestare pentru 30 de zile. Magistrații au decis cercetarea celor trei sub control judiciar, apreciind că aceștia nu reprezintă un pericol social iminent, iar ancheta DNA nu e compromisă de menținerea lor în libertate.

Stavarache și camarila sa personală au ajuns pe mâna oamenilor legii în urma unui „concurs” de denunțuri efectuate de mai mulți oameni de afaceri din Bacău. Între aceștia se află Costică Rusu, omul din spatele firmelor Electroconstrucția Elco și Rombet SA, Viorel Rusu, patronul Conextrust, dar și Constantin Șoșu, administratorul societății de salubrizare SOMA Bacău. Cu toții au evidențiat faptul că pentru obținerea unor contracte de lucrări publice sau prestări de servicii publice, primarul Bacăului a pretins diverse sume de bani încasate prin intermediul firmelor controlate de Liviu Goian și Liviu Cenușă, precum și prin intermediul Asociației „Top Sport”, prezidată de cumătrul lui Romeo Stavarache, Constantin Apostol, șeful ADR Nord-Est.

În dosar apare și numele lui Costel Cășuneanu, acuzat de procurorii DNA că a dat mită pentru obținerea unor documentații urbanistice. Procurorii spun că Stavarache, alături de Constantin Aposotol, au condiționat emiterea documentațiilor urbanistice, de finanțarea, de către Cășuneanu, a Asociației „Top Sport” și a societății Ligone Internațonal. Cășuneanu s-a executat, virând 398.000 lei în conturile Asociației „Top Sport”, precum și 421.000 lei în conturile Ligone Internațional, firmă controlată de Liviu Goian. 

Citește pe larg despre cazul de corupție Stavarache – Goian – Cenușă – AICI

1 COMENTARIU

  1. AUZI CULMEA NESIMTIRII,DUPA CE A FACUT BACAUL DE RIS L-AR MAI INTERESA SI POSTURI IN PNL.NU STIU CUM MAI ESTE TINUT PE FUNCTIE BANDITUL DE APOSTOL ARTIZANUL ACESTOR ESCROCHERII ??? LA PUSCARIE CU TOATA GASCA..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.