DNA Bacau a trimis in judecata dosarul cu „mita de la TBC”

0

Procurorii de la DNA Bacau au trimis in judecata dosarul angajatilor de la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacau in care acestia au luat mita de la un om de afaceri. De asemenea, administratorul firmei a fost trimis in judecata pentru dare de mita.

ALEXA DRAGOȘ-CONSTANTIN, șef al Serviciului Tehnic, Administrativ și Aprovizionare din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău și PRALEA DORU-ION, economist în cadrul aceleiași unități medicale, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită,
B.C., administrator al S.C. Botezatu Construct S.R.L., pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.
De asemenea, în cauză a mai fost trimisă în judecată și S.C. BOTEZATU CONSTRUCT S.R.L., cercetată pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În cursul lunii noiembrie 2023, în contextul derulării unui contract de execuție privind efectuarea unor lucrări de întreținere și igienizare la subsolul și blocul alimentar din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, inculpații Alexa Dragoș-Constantin și Pralea Doru-Ion, în calitățile de mai sus, ar fi pretins de la inculpatul B.C. suma de 20.000 lei pentru a favoriza interesele acestuia din urmă în sensul semnării procesului verbal de recepție a lucrărilor, a achitării cu celeritate a facturilor aferente serviciilor prestate și pentru efectuarea unor achiziții de lucrări viitoare de către unitatea medicală. În contextul menționat mai sus, în data de 14 februarie 2024, inculpatul Alexa Dragoș-Constantin ar fi primit de la omul de afaceri suma de 2.000 euro, ce reprezenta o primă tranșă din banii pretinși inițial, din care, la data de 16 februarie 2024, i-ar fi remis 1.000 euro inculpatului Pralea Doru-Ion. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.