DNA Bacău a reținut doi angajați de la Spitalul TBC pentru luare de mită

5

Doi angajați de la Spitalul TBC din Municipiul Bacău au fost reținuti de DNA Bacău pentru 24 de ore. Aceștia vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cei doi au fost audiați în urmă cu două zile la DNA Bacău, iar aseară au fost reținuți.

De asemenea în cauză a mai fost dispusă măsura controlului judiciar față de un inculpat persoană fizică, om de afaceri, cercetat pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În cursul lunii februarie 2024, în contextul derulării unui contract de execuție privind efectuarea unor lucrări de întreținere și igienizare la subsolul și blocul alimentar din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, inculpații A.D.C și P.D.I, în calitățile de mai sus, ar fi pretins de la omul de afaceri, cercetat în prezenta cauză, suma de 20.000 lei, din care cei doi ar fi primit câte 1.000 euro, ce reprezenta o primă tranșă din banii pretinși inițial. 

Sumele de bani ar fi fost pretinse și primite de inculpații A.D.C și P.D.I pentru a favoriza interesele omului de afaceri în scopul încheierii unui act adițional la contractul menționat, semnării procesului verbal de recepție a lucrărilor cât și pentru achitarea cu celeritate a facturilor aferente serviciilor prestate.

În cursul urmăririi penale, prin ordonanța procurorilor s-a dispus măsura sechestrului asigurator în vederea confiscării speciale a întregii sume de bani ce a făcut obiectul infracțiunii de corupție.

Celor trei inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 23 februarie 2024, inculpații A.D.C și P.D.I urmează să fie prezentați Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Anterior, în cursul zilei de 20 februarie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 4 locații situate pe raza municipiului Bacău, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.” – DNA Bacău


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

5 comentarii

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.