UPDATE: Deși băcăuanii nu pot plăti parcările, Poliția Locală a dat 74 de amenzi în valoare de 34.000 lei, de la începutul anului. Poliția Locală: „Vom acționa în consecință”

1

UPDATE: Politia Locala ne-a trimis in aceasta seara un alt raspuns – prin care explica ca cele 74 de amenzi sunt de fapt pentru parcarea pe locuri cu handicap, nu pentru neplata parcarii.

Facem precizarea că, cele 74 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii locali, conducătorilor auto care au parcat pe locurile special amenajate pentru persoanele cu handicap aflate în parcările cu plată.” a revenit cu precizari Politia Locala Bacau

In consecinta, de aproape 2 luni de zile, in Municipiul Bacau nu se poate achita parcarea si nici nu veti fi amendati pentru neplata – conform Politiei Locale. In tot acest timp, Primaria Bacau asista neputincioasa cum se pierd bani la buget.

––––––-

Situația absurdă cu parcările publice din Bacău continuă! Deși de la 1 ianuarie băcăuanii nu mai pot plăti parcările – parcometrele fiind nefuncționale, iar aplicația TPARK nu mai este activă – așa cum bacau.net a arătat într-un articol anterior, Poliția Locală a dat în acest timp 74 sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.000 lei.

Ce spune Poliția Locală?

Poliția Locală a Municipiului Bacău a aplicat în perioada 01.01-15.02.2023, în parcările cu plată din municipiul Bacău, un număr de 74 sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.000 lei. Menționăm faptul că, până la clarificarea situației parcărilor din municipiu, așa cum au anuțat și reprezentanții Primăriei Municipiului Bacău, polițiștii locali vor acționa în consecință.– a transmis Poliția Locală

Remarcăm din răspunsul transmis redacției noastre că nu există nici un fel de comunicare între Primăria Bacău și Poliția Locală – instituție subordonată acesteia.

Mai mult, Poliția Locală anunță că până la clarificarea situației de către reprezentanții Primăriei Municipiului Bacău vor continua să aplice sancțiuni contravenționale băcăuanilor care își lasă mașinile în parcările publice, fără să achite taxa de parcare, deși în acest moment nu există modalități de plată.

La nivelul primăriei a fost înființată o comisie care se ocupă, la nivel tehnic, de evaluarea bunurilor de retur și a valorii investițiilor realizate de către SSPM. La finalizarea acestei evaluări, se va realiza predarea/primirea parcărilor din oraș și, abia după finalizarea acestei proceduri, parcările cu plată din municipiu vor reveni, din punct de vedere juridic, în administrarea Primăriei Bacău. Avem strategia și politica de parcare adoptate. Lucrăm la un nou regulament, pe care îl vom pune în aplicare imediat dupa predare.” a declarat George Sacaleanu – purtător de cuvant în cadrul Primăriei Bacău

În acest moment, conform Primăriei Bacău, nu există un termen la care situația va fi soluționtă și nici o alternativă pentru băcăuanii care sunt pasibili de amendă atunci când utilizează parcările publice.

Comentarii

1 comentariu

  1. Nu este normal să de-a amendă atât cât eu am abonament plătit pentru un an și seara când vin de la serviciu să nu găsesc loc de parcare

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.