Alba-neagra cu parcările din Bacău. Primăria nu reușește să le preia de la SSPM de un an de zile, iar parcometrele și aplicația TPARK nu funcționează de la 1 ianuarie

1

Deși proiectul de hotărâre inițiat de viceprimarul Miroșeanu de a transfera parcările publice, din administrarea SSPM Bacău în administrarea primăriei, a fost votat de mai bine de un an de zile, nici până în ziua de astăzi nu s-a reușit preluarea acestora. Astfel, băcăuanii se regăsesc în situația în care nu mai pot plăti locurile de parcare.

Proiectul a fost votat pe 23 decembrie 2021 de majoritatea Consiliului Local, la inițiativa PNL și prevedea ca acesta să intre în vigoare în aprilie 2022, tocmai pentru a facilita procesul prin care parcările să fie transferate de la SSPM la primărie.

Ce declara viceprimarul în 2021?

Se intră într-o normalitate, deși s-au făcut eforturi pentru ca acest proiect să nu ajungă pe ordinea de zi. Monopolul SSPM asupra domeniului public trebuie să înceteze!, – declara viceprimarul Liviu Miroșeanu în 2021.

Un an mai târziu, normalitatea anunțată de viceprimarul PNL Miroșeanu întârzie să apară, primăria nereușind încă să preia și să administreze parcările. Mai mult, de mai bine de o lună de zile, unele parcometre sunt blocate, iar aplicația Tpark (sms/card), este inactivă pentru Bacău.

Am cerut un punct de vedere de la reprezentantii Primariei Bacau, pe care vi-l prezentam mai jos :

La nivelul primăriei a fost înființată o comisie care se ocupă, la nivel tehnic, de evaluarea bunurilor de retur și a valorii investițiilor realizate de către SSPM. La finalizarea acestei evaluări, se va realiza predarea/primirea parcărilor din oraș și, abia după finalizarea acestei proceduri, parcările cu plată din municipiu vor reveni, din punct de vedere juridic, în administrarea Primăriei Bacău. Avem strategia și politica de parcare adoptate. Lucrăm la un nou regulament, pe care îl vom pune în aplicare imediat dupa predare.” a declarat George Sacaleanu – purtator de cuvant in cadrul Primariei Bacau

Confrom surselor Bacau.net, primăria nu dispune în acest moment de oameni pregătiți pentru a administra infrastructura parcărilor publice, iar primarul Viziteu intenționează să le dea în administrare, înapoi, către SSPM.

Astfel, administrația USR-PNL a reușit să creeze o situație fără precedent în Bacău – prin care se pierd sume de bani importante la bugetul local. Investițiile în parcări au fost sistate din cauza faptului că nu au un administrator, iar situația nu pare că se va rezolva curând.

Comentarii

1 comentariu

  1. Că tot ce face Miroseanu…. Fără cap și fără coada
    De proiectul lui „de suflet” cu garajele de sub pasajul Letea, se mai aude ceva?:)

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.