De astazi, vaccinarea AstraZeneca se poate face fara programare

   

Incepand de vineri, 16 aprilie, persoanele care vor sa se vaccineze cu AstraZeneca (Vaxzevria) o pot face pe loc, fara a fi nevoiti sa se mai programeze in platforma. De asemenea, platforma a fost actualizata, iar persoanele care vor sa se vaccineze cu Pfizer sau Moderna vor vedea atat pozitia din lista de asteptarea, cat si capacitatea de vaccinare a centrului. Joi seara, erau disponibile pentru programarea la vaccinare aproximativ 97.000 de locuri.

   

În ceea ce privește vaccinarea fără programare cu AstraZeneca, persoanele se pot prezenta direct, fără a se mai înscrie pe platformă, în centrele în care se administrează acest vaccin și în care sunt locuri disponibile. Este, însă, important să verificați mai întâi disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare.

Cand va prezentati pentru vaccin trebuie sa aveti un act de identitate si sa va asigurati ca nu aveti simptome COVID19.

Exista o avertizare in legatura cu efectele secundare ale vaccinului Astra Zeneca pe care trebuie sa o cunoasteti. Medicii si farmacistii trebuie sa informeze persoanele cu privire la riscul de „trombocitopenie și de tulburări de coagulare” ale vaccinului Astra Zeneca.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here