Medicii din Bacau avertizati de riscurile vaccinului AstraZeneca. Acesta poate provoca „trombocitopenie și de tulburări de coagulare” | Document

   

Toate spitalele din judetul Bacau au primit o informare de la Casa de Sanatate Bacau cu privire la riscurile vaccinului Astra Zeneca. Medicii si farmacistii trebuie sa se informeze si sa informeze si ei, la randul lor, pacientii, cu privire la riscul de „trombocitopenie și de tulburări de coagulare” ale vaccinului Astra Zeneca:

   

„Va informam ca pe site-ul casbc.ro este adresa referitoare la masurile intreprinse de ANMDMR si compania Astra Zeneca Pharma SRL, pentru instiintarea profesionistilor din domeniul sanatatii la „riscul de trombocitopenie și de tulburări de coagulare” in asociere cu administrarea vaccinului Astra Zeneca. Va rugam sa luati toate masurile necesare pentru informarea/conformarea medicilor si a farmacistilor in timp util” se arata in adresa

Rezumat

• COVID-19 Vaccine AstraZeneca: beneficiile depăşesc riscurile, cu toate că o posibilă legătură cu cazuri foarte rare de cheaguri sanguine associate cu număr scăzut de trombocite nu poate fi exclusă.

• După vaccinarea cu COVID-19 Vaccine AstraZeneca a fost observată foarte rar o asociere de tromboză cu trombocitopenie, în unele cazuri însoţite de sângerare.

• Profesioniştii din domeniul sănătăţii trebuie să fie atenţi la semnele şi simptomele tromboembolismului şi ale trombocitopeniei.

• Persoanele vaccinate trebuie să solicite asistenţă medicală imediată în cazurile în care, după vaccinare, prezintă simptome precum: dificultăţi de respiraţie, dureri toracice, tumefiere la nivelul membrelor inferioare, dureri abdominale persistente. De asemenea, orice persoană care, după vaccinare, prezintă simptome neurologice, inclusiv cefalee severă sau persistentă şi vedere înceţoşată, sau care prezintă echimoze (peteşii) în afara locului de administrare a vaccinuui după câteva zile, trebuie să solicite imediat asistenţă medical.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here