Contre intre Prefect si Primar, pe tema Rezervei de Apa. Bogdanel : Fiți primarul Bacăului, NU primarul Branpisului! Niciun primar, în ultimii 30 de ani, nu s-a erijat în apărătorul intereselor unei firme private, în dauna interesului major al băcăuanilor (apa)


Primarul Bacaului, Lucian Viziteu, l-a acuzat pe prefectul Bogdanel ca ataca antreprenorii bacauani, referindu-se la firma care a realizat Rezerva de Apa a Bacaului – Branpis :

Fac un apel public la prefectul Lucian Bogdănel să adopte o atitudine profesionistă și responsabilă, în conformitate cu funcția pe care o deține. În același timp, îl rog public să nu mai susțină conducerea de la CRAB, care și-a dovedit limitele și buna credință fața de proprii angajați cât și față de băcăuani, și să se oprească din asalturile publice asupra antreprenorilor băcăuani.

Singurii care pot face în mod legal recepționarea unei lucrări sunt beneficiarii. În cazul nostru, acest proces a început deja și se va încheia în termenele legale, în ritmul solicitat de comisia abilitată si conform legii. Recepția unei lucrări se face doar când totul este livrat conform contractului, și nu când un politician scrie mesaje pe rețelele sociale sau când face presiuni publice asupra antreprenorului. Este inacceptabil ca politicieni, precum Lucian Bogdănel, să intervină, fără a avea acest drept legal, în modul în care CRAB și comisia de recepție trebuie să își îndeplinească obligațiile legale si contractuale.” a transmis primarul Viziteu intr-o postare pe Facebook

Va reamintim ca in sedinta de CL, de saptamana trecuta, constructorul Branpis a anuntat ca pana vineri ( 11 februarie ) Rezerva de Apa trebuia sa fie functionala. Totusi, conform informatiilor publice ( DSP si Prefectura ), tronsonul Margineni II – care face parte din Rezerva de Apa – nu este functional, astfel ca nu s-a putut lua proba de apa.

Prefectul Bacaului, Lucian Bogdanel, a reactionat la acuzele primarului, spunand ca edilul reprezinta interesele firmei private Branpis, in loc sa fie primarul bacauanilor. Rezerva de Apa trebuia finalizata in anul 2020, insa – conform declaratiilor primarului Viziteu – a fost terminata in aprilie 2021. Pana la aceasta ora, Rezerva nu a fost pusa in functiune :

Dle. Stanciu-Viziteu, Fiți primarul Bacăului, NU primarul Branpisului! Ați declarat în repetate rânduri, inclusiv în ședința Consiliului Local Bacău din 7 februarie 2022, că „REZERVA DE APĂ ESTE TERMINATĂ” încă din aprilie 2021 (click pe VIDEO). În contextul avariei la conducta de aducțiune, prin Hotărârile nr. 10 și 13, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență – nu o singură persoană, ci un comitet – a aprobat operaționalizarea rezervei, în condițiile în care lucrările la acest obiectiv au fost finalizate, conform propriilor dvs. declarații. În data de 6 februarie 2022, în plină criză de furnizare a apei, ați anunțat că procedura de umplere cu apă a rezervei se apropie de final, urmând ca aceasta „SĂ FIE FUNCȚIONALĂ ÎN CURÂND”.

La 12 februarie 2022, antreprenorul Branpis a notificat Primăria Bacău, prin adresa nr. 495, că rezerva de apă „POATE FI PUSĂ ÎN FUNCȚIUNE”. ÎN CONCLUZIE: Dați drumul la rezervă în conformitate cu propriile susțineri şi declarații, respectiv cu adresa transmisă de antreprenor! De două săptămâni „explorați”, împreună cu antreprenorul, tot felul de tertipuri & tentative de pasare a răspunderii, NESOCOTIND flagrant hotărârile CJSU şi recurgând la tot felul de atacuri la persoană care, oricum, nu vă exonerează de responsabilități. DE DOUĂ SĂPTĂMÂNI NU SUNTEȚI ÎN STARE SĂ PORNIȚI O REZERVĂ DESPRE CARE AȚI DECLARAT CĂ ESTE TERMINATĂ DIN APRILIE 2021. Ca la Radio Erevan:Este terminată, dar nu e gata!

Băcăuanii au nevoie de apă, nu de postări, și de un primar responsabil, care nu cocoloșește antreprenorul de la rezervă – pe al cărui patron, vă reamintesc, l-ați angajat în Primărie – o firmă incapabilă să finalizeze în 3 ani, ce trebuia să termine în 12 luni (încă din iunie 2020). Niciun primar, în ultimii 30 de ani, nu s-a erijat în apărătorul intereselor unei firme private, în dauna interesului major al băcăuanilor (apa), aşa cum lamentabil – dar cointeresat – o faceți dvs. ” a declarat prefectul Bogdanel

Prefectul Bacaului, Lucian Bogdanel Primarul Bacaului, Lucian Viziteu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.