Consultantul constructorului Rezervei de Apa a anuntat ca vineri am putea avea functionala investitia


Luni, 7 februarie, in sedinta de CL, dupa votarea bugetului pe anul 2022, s-a discutat despre problema apei din Municipiul Bacau. La dezbatere au participat Prefectul Bacaului, Lucian Bogdanel, Presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea, Primarul Bacaului, Lucian Viziteu, Viceprimarii Miroseanu si Ghinghes, consilierii locali, directorul CRAB, Nina Chiper si constructorul Rezervei de APA, Dan Brindusoiu (Branpis).

Atat Prefectul Bogdanel cat Presedintele Cj Bacau, Valentin Ivancea, au prezentat hotararea CJSU de duminica, prin care se precizeaza termenul de punere in functiune a Rezervei de Apa si masurile care trebuie puse in aplicarea pentru asigurarea conductei de la Valea Uzului, astfel incat avariile sa fie in numar cat mai mic. Va reamintim ca exista un studiu ( expertiza tehnica ) comandat de ADIB, prin care se precizeaza clar care sunt punctele slabe ale aductiunii de la Valea Uzului si ce masuri sunt necesare.

Consultantul firmei Branpis, cea care a construit Rezerva de Apa, a declarat ca in acest moment se face curatarea conductei. Acesta a precizat ca maine se finalizeaza operatiunea(marti) si DSP va lua probe de apa. Probele dureaza 72 de ore, astfel ca daca totul va fi conform, vineri am putea Rezerva de Apa functionala.

Directorul CRAB, Nina Chiper, a declarat ca exista unele studii ale CRAB care arata ca Rezerva ar sustine 32 de ore apa la presiune normala dupa care se va furniza cu program.

Concluzia generala este ca aceasta conducta (aductiunea de la Valea Uzului) este singura sursa de apa pentru Municipiul Bacau si – cu siguranta – in viitor vor mai fi avarii. Rezerva de apa va avea efect de „backup”, pentru a da apa bacauanilor atunci cand se lucreaza la o avarie – nicidecum pentru a furniza apa incontinuu. Mai mult, conducta de la Valea Uzului functioneaza fara un consum mare de energie, multumita gravitatiei, pe cand la Rezerva de Apa va fi nevoie de un consum enorm de energie pentru a duce apa din Gheraiesti la rezervoarele de la Barati ( diferenta de nivel de 60 m).


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentConsum mare de apa in Bacau. Nu este o noua avarie majora, insa in mai multe zone apa nu mai ajunge
Articolul urmatorAmenzi cu nemiluita. In weekend, politistii bacauani au amendat 516 persoane si au retinut 54 de permise

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.