Consilierul Chirilescu a primit raspuns de la Curtea de Conturi cu privire la stimulentul pentru nou-nascuti: „Domnule Lucian Daniel Stanciu Viziteu, va spun ca „S-a terminat!”

0

Intr-o postare pe Facebook, consilierul local independent, Dorin Chirilescu, a publicat raspunsul primit de la Curtea de Conturi cu privire la stimulentul votat pentru nou-nascuti. Va reamintim ca un stimulent de 1000 lei pentru fiecare nou-nascut din mun. Bacau a fost votat de consilierii locali, insa nu este pus in aplicare nici in acest moment de primarul Viziteu. Edilul motiveaza acest fapt printr-un raspuns al Curtii de Conturi si printr-un aviz negativ dat de compartimentul juridic din Primaria Bacau.

Mai mult, primarul Viziteu a fost amendat de prefectul Lucian Bogdanel cu suma de 3.000 lei pentru nepunerea in aplicare a unei hotarari de CL. Amenda a venit in urma unui control al Prefecturii.

Prin ultimul raspuns transmis catre Dorin Chirilescu de Curtea de Conturi, consilierul explica ca hotararea este perfect legala si trebuie pusa in aplicare de indata:

Dorin Chirilescu

Am primit răspunsul de la Curtea de Conturi a României cu privire la solicitarea mea de clarificare a punctului lor de vedere pe care dvs îl tot invocați ca fiind baza unei eventuale nelegalități în ceea ce privește HCL 35/31.01.2022. Nici vorbă de așa ceva.

Curtea de Conturi confirmă exact ce spun și eu și Instituția Prefectului Județului Bacău, că e atributul autorităților locale (Consiliului Local) de a stabili cadrul legal necesar, prin adoptarea unor acte normative care să reglementeze rezolvarea problemelor cu care se confruntă colectivitatea locală.

Cu alte cuvinte, mințiți prin toate postările că HCL 35/2022 ar fi ilegală, când NU AVEȚI NICIUN DOCUMENT OFICIAL care să demonstreze acest lucru, dar aveți VERIFICAREA LEGALITĂȚII ACESTEI HOTĂRÂRI de la Instituția Prefectului Județului Bacău (FOTO) și mai nou, aveți și răspunsul Curții de Conturi a României care spune același lucru, că hotărârea e legală (FOTO).” a precizat Dorin Chirilescu

Mai jos, va prezentam raspunsul Curtii de Conturi :


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.