Primarul Viziteu a fost amendat de Prefectul Bogdanel pentru ca nu a acordat stimulentele pentru nou-nascuti, votate de consilierii localiPrefectul judetului Bacau, Lucian Bogdanel, a luat o decizie in premiera, aplicandu-i primarului Viziteu o amenda pentru nepunerea in aplicare a unei hotarari de CL. Este vorba despre hotararea votata de consilierii locali, prin care familiile cu nou-nascuti primesc un stimulent de 1.000 lei.

Primarul Viziteu a invocat de fiecare data avizele negative date de departamente din primarie cu privire la aplicarea acestei hotarari. Totusi, acest proiect se aplica si in alte primarii din tara.

La sesizarea consilierului Dorin Chirilescu, cel care a promovat acest proiect, Prefectura a demarat un control in primarie. In urma acesui control, primarul Viziteu a primit o amenda de 3.000 lei. Amenda a fost luata de primar, pe persoana fizica, nu pe institutie:

“De jumătate de an, în jur de 190 de familii băcăuane sunt bătaia de joc a Primăriei care – cu vădită rea-credință, recurgând la tot felul de tertipuri – refuză punerea în aplicare a hotărârii prin care Consiliul Local a aprobat, cu largă majoritate, acordarea de stimulente pentru nou-născuți. Nu există niciun impediment real în calea punerii în executare a HCL nr. 35/31.01.2022 şi acordării acestor stimulente: nici de legalitate, nici de sustenabilitate! Mai ales că sursa de finanțare a stimulentelor a fost asigurată odată cu votarea bugetului local, în februarie, când aleşii au aprobat un amendament ín acest sens.
Prin urmare, banii există.

Ce nu există este buna-credință de care actuala conducere a Primăriei Bacău, ghidată după principiul „După noi, potopul!”, este complet străină: de neînțeles găunoasa îndărătnicie a primarului Viziteu, în condițiile în care chiar colegii săi de alianță politico-administrativă au recunoscut, în plenul CL, necesitatea şi fezabilitatea acestui stimulent pe care, de altfel, l-au şi votat!

Am dat curs sesizării înaintate Instituției Prefectului, la mijlocul lui august, de consilierul D. Chirilescu, dispunând o verificare de fond privitoare la tergiversarea punerii în aplicare a hotărârii de CL amintite.Verificarea a avut loc săptămâna trecută, a presupus analizarea mai multor înscrisuri în Primărie şi la Direcția de Asistență Socială şi s-a finalizat cu un Raport pe baza căruia am stabilit amendarea administrativă a primarului (cu 3000 lei), precum şi fixarea unor termene concrete de punere în aplicare a prevederilor HCL nr. 35/2022.

Subliniez, bani există: bugetul UAT Mun. Bacău, aprobat în februarie, prevede o alocare de 500.000 lei pentru acordarea stimulentelor, în timp ce efortul presupus de punerea lor în plată, conform dosarelor de solicitare depuse, se ridică la doar 200.000 lei.
Numai reaua-credință şi comportamentul discreționar ale conducerii municipalității explică această atitudine profund ostilă comunității băcăuane şi tinerelor familii!” a declarat Lucian Bogdanel – prefect al judetului Bacau


Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.