BLUEAERO SRL trebuie să achite penalități de aproape 40.000 euro Aeroportului Bacău

SRL – ul prin intermediul căruia compania aeriană low cost Blue Air ar fi trebuit să concesioneze Aeroportul Bacău este bună de plată. Tribunalul Bacău a decis, pe 6 martie 2014, că BLUEAERO SRL datorează Regiei Aeroportul Internațional peste 170.000 de lei cu titlul de penalități. Litigiul a pornit în toamna anului trecut, când Regia a solicitat penalități în instanță motivate de nerespectarea, de către BLUEAERO, a graficului de lucrări la aeroport, precum și a termenilor din contractul de concesiune. 

hotarare penalitati blue airPenalitățile cerute în instanță de Regia Aeroportul Internațional s-a ridicat, în primă fază, la aproape 275.000 lei, autoritățile invocând în acțiunea depusă la Tribunal riscul de finantare a proiectului, precum si nerespectarea graficului de realizare a lucrarilor de investitii la care BLUEAERO se angajase prin contractul de concesiune.

Conform acțiunii deschise de Regie împotriva societății de concesiune, penalitățile solicitate acopereau prima jumatate a lui 2013, pana in luna iunie inclusiv. În decembrie anul trecut, autoritățile au oficializat ruperea contractului de concesionare incheiat de CJ Bacau si operatorul aerian Blue Air, Regia deschizând o nouă acțiune în instanță împotriva BLUEAERO SRL.

Potrivit calculelor Regiei Aeroportuare, din cele 45,35 de milioane euro care trebuiau investite in modernizare aeroportului din Bacau, peste 41 milioane euro reprezinta „prejudiciu lucrari nerealizate”„Prin adresele intocmite de parata Blue Air si comunicate subscrisei, aceasta precizeaza permanent ca nu recunosc nici o culpa de nici o natura a concesionarului sau a societatii de concesiune, fapt care ne-a determinat sa promovam prezenta actiune”, se precizeaza in plangerea formulata de Regia Aeroportul International Bacau (citește AICI).

Decizia Tribunalului Bacău privitoare la cuantumul penalităților (170.000 lei) ce urmează a fi suportate de BLUEAERO nu este definitivă. Este de așteptat ca societatea de concesiune să conteste sentința Tribunalului, iar litigiu să se prelungească, în paralel cu celelalte acțiuni deschise de Regia Aeroportul Internațional Bacău.

O analiză recent publicată de Bacau.NET arată, cu date concrete, că Aeroportul Bacău a pierdut – în 2013 – aproximativ o treime din pasageri, pe fondul ascensiunii – în regiune – a Aeroportului din Iași. Acesta din urmă trece prin investiții de zeci de milioane euro, în toamna lui 2014 urmând a fi dată-n funcțiune o nouă pistă, în lungime de 2500 m. Dacă în 2012 Aeroportul Bacău afișa o cifră de trafic de aproape 400.000 pasageri, în 2013 aceasta a scăzut la puțin peste 300.000 (citește AICI).


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentFără şpagă şi meditaţii în învăţământ
Articolul urmatorAncheta la penitenciarul din Bacau, dupa ce un criminal s-a sinucis, in toaleta celulei sale

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.