Au inceput lucrarile de modernizare la Filarmonica. Ivancea: „Bacaul va avea una dintre cele mai moderne sali de concerte din tara”

5

Consiliul Judetean a accesat prin AFM aproximativ 15 milioane lei pentru a reabilita si moderniza Filarmonica Mihail Jora din Bacau. Lucrarile sunt deja in executie, astfel ca pana la finalul anului viitor (2025) se vor finaliza. Filarmonica va deveni o cladire moderna si va beneficia de un consum mai redus de energie. Din suma totala de 15 milioane lei, Consiliul Judetean va veni cu 10% iar AFM cu 90%.

Bacăul are nevoie de spații culturale moderne, iar prestigioasa filarmonică „Mihail Jora”, de un aşezământ pe măsură: cu acest deziderat clar definit, lucrările de modernizare & eficientizare energetică a clădirii „Ateneu”, finanțate cu circa 3 milioane de euro prin Administrația Fondului de Mediu, au început în urmă cu aprox. două luni. Complementar lucrărilor de modernizare a clădirii, am demarat un proiect finanțat din bugetul propriu al Consiliului Județean prin care vom reface arhitectura interioară a imobilului, sistemul acustic şi cel de iluminat.

Astfel, într-un termen rezonabil, Bacăul va avea una dintre cele mai moderne săli de concerte din țară, dotată corespunzător, la înălțimea profesionalismului orchestrei noastre simfonice. Iar cetățenii municipiului Bacău, un spațiu cultural agreabil şi prietenos, demn de oraşul european care ar trebui să fim.” a transmis Valentin Ivancea


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

5 comentarii

  1. dar unde este casa de cultura?teatrul traditional e deja impins fortat la teatrul de vara,bacovia se prabuseste in centru ca hotelul de altfel .moldova la fel…
    mai asteptam inca 30 de ani,o revolutie sangeroasa,o dictatura scarboasa ca sa facem ceva in orasul asta?

  2. un fapt laudabil pana la urma si necesar unui oras….dar in acelasi timp poate curatam cultura locala de aceleasi familii ,neamuri si membri de partid care isi impart sinecurile bugetare la muzee,filarmonici,educatie,expunere mediatica,publicatii,etc.
    cultura proletcultista si bugetofaga a acelorasi specimene nu poate duce orasul si judetul asta inainte…neamurile rosii partinice sufoca cultura de orice fel in acest targ.

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.