Asociatiile de proprietari cu datorii la CRAB au fost rebransate. S-a decis reesalonarea sumelor restante

0

Dupa ce mai multe scari de bloc au fost deconectate de la reteaua de apa, ieri, primarul Viziteu a anuntat rebransarea acestor asociatii de proprietari. Datornicii si-au asumat reesalonarea datoriilor si plata facturilor restante.

Va reamintim ca in urma cu cateva zile, mai multe scari de bloc au fost deconectate de la CRAB. Compania de Apa a anuntat ca datoriile sunt de peste 2 ani si insumeaza peste 1 mil. lei. Din pacate, sunt si cetateni de buna-credinta care, desi au achitat facturile, sunt deconectati pentru simplu fapt ca pe scara de bloc exista datornici :

S-a hotărât rebranșarea asociațiilor de proprietari cu datorii mari către CRAB și reeșalonarea sumelor restante din ultimii doi ani. Am așezat la aceeași masă președinții de asociații datornice și CRAB, care au fost de acord și au semnat un protocol în acest sens. În urma discuțiilor si semnarea procesului verbal de reeșalonare, rebranșarea se va face astăzi. Dar asta nu elimină plata datoriilor si a facturilor curente. Președinții de asociații au datoria să se îndrepte prin toate formele legale împotriva celor rău platnici. În cazul în care e vorba de familii cu venituri mici sau, din diferite motive în imposibilitate de plată, se poate apela la serviciile Direcției de Asistență Socială a Primăriei municipiului Bacău. E necesară găsirea unor soluții pe termen lung pentru disocierea celor bun platnici de cei care sfidează ori neglijează legea.Fac apel și la cetățenii din asociațiile cu datorii mari să nu ignore problema (chiar daca ei înșiși au plătit) și să tină legatura cu conducerea asociației pentru ca președinții să înceapă procedurile juridice de recuperare a datoriilor. O altă variantă este de a găsi soluții tehnice de branșări individuale.Pentru aceasta însă este nevoie de o companie condusă de oameni cu viziune, dispuși la investiții, care să îmbunătățească atât serviciile oferite, cât și calitatea acestora.” a anuntat primarul Viziteu


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.