Aeroportul Bacau a ajuns pe locul 7, dupa numarul din pasageri din primele 6 luni. Locuitorii din Moldova prefera sa zboare de pe Iasi sau Suceava


Aeroportul din Bacau a cazut de pe locul 5 pe 7

In primele 6 luni ale anului 2022, de pe Aeroportul din Bacau au zburat 255.000 de persoane. Desi se afla pe locul 5 anul trecut, se pare ca Aeroportul din Bacau a ajuns pe 7. De pe Aeroportul din Suceava au zburat 324.000 de persoane (mai mult cu 70.000 decat Bacaul) iar de pe Sibiu – 257.000 ( mai mult cu 2000 de pasageri decat Bacaul).

Locuitorii din Moldova prefera sa zboare de pe Iasi si Suceava

Dupa cum am scris intr-un articol precedent, luna mai a fost una extrem de buna pentru Aeroportul din Iasi: 160.000 de calatori au tranzitat aeroportul, fiind o cifra record. In aceeasi luna, pe Aeroportul din Bacau, au circulat de 3 ori mai putini pasageri : 56.233. Traficul mare de pe Aeroportul din Iasi s-a datorat si curselor cetatenilor moldoveni care au zburat de la Iasi – din cauza inchiderii aeroportului din Chisinau.

Este greu de explicat care sunt cauzele ce au determinat ca Aeroportul din Bacau sa ajunga pe locul 7, intrucat in Aeroportul Bacau s-au investit peste 60 de milioane de euro – terminal si pista noua.

Intr-o postare pe Facebook, presedintele PNL Bacau, deputatul Mircea Fechet, acuza conducerea aeroportului ca a reusit sa aduca aeroportul intr-un „singur top” – cel al salariilor – referindu-se la directorul Oana Chelaru care incaseaza peste 4.000 euro lunar :

Aterizare forțată! Aeroportul Bacău a ajuns pe locul 7 al terminalelor din țară, în cădere liberă față de începutul anului, când era pe locul 5. Mai mult de atât, Aeroportul Bacău a ajuns să fie AL TREILEA ca trafic DIN MOLDOVA, după Iași și chiar Suceava. Aeroportul Bacău este totuși locul 1 într-un top. Topul salariilor managerului. Oana Chelaru, președinte executiv al Aeroportului din Bacău, este printre cei mai bine plătiți manageri de aeroport din întreaga țară. Salariul său îl depășește chiar și pe cel al omologilor săi din Cluj sau Iași, ajungând la aproximativ 4000 de euro pe lună.” a precizat Mircea Fechet

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.