Aeroportul din Iasi a avut, in mai, de trei ori mai multi pasageri decat Aeroportul Bacau. Veniturile directorului Oana Chelaru au crescut in pandemie la 24.000 lei/luna


In luna mai, Aeroportul din Iasi a avut de trei ori mai multi calatori decat cel din Bacau

Luna mai a fost una extrem de buna pentru Aeroportul din Iasi: 160.000 de calatori au tranzitat aeroportul, fiind o cifra record. In aceeasi luna, pe Aeroportul din Bacau, au circulat de 3 ori mai putini pasageri : 56.233.

Comparativ, in primele 5 luni ale anului 2022, prin Aeroportul din Iasi au trecut 550.000 de pasageri iar in Bacau, doar 195.000 de pasageri. Diferenta foarte mare de calatori vine si din cauza cetatenilor moldoveni care au zburat de la Iasi. Din cauza razboiului din Ucraina, mai multe curse Wizz Air din Chisinau au fost transferate la Iasi.

Aeroportul din Bacau a avut cei mai multi pasageri in luna aprilie – peste 69.000. In primele 5 luni ale anului, cei mai multi pasageri din Bacau au ales sa calatoreasca spre Marea Britanie, urmata de Italia si Irlanda.

Primele 5 destinatii de interes pentru bacauani au fost Londra, Roma, Milano, Torino si si Dublin.

Directorul de la Aeroport a primit mariri la salariu, in pandemie. Oana Chelaru primeste peste 19.000 lei pe luna doar pentru functia de director la Aeroportul din Bacau

Chiar daca au fost 2 ani de pandemie si Aeroportul Bacau a primit fonduri guvernamentale de la stat pentru a trece prin criza, directorul de la Aeroport, Oana Chelaru, a obtinut mariri de salariu chiar in 2019. Aceasta si-a renegociat salariul, astfel ca acum obtine lunar peste 19.000 lei. La aceasta suma se aduna si o suma de 5.000 lei lunar , intrucat detine functia de vicepresedinte in Asociatia Aeroporturilor din Romania:

Eu mi-am renegociat salariul în 2019, odată cu preluarea noului mandat, dar până atunci am fost asimilată unui vicepreședinte al Consiliului Județean. La renegocierea cu angajatorul (CJ-n.n), au contat indicatorii de performanță, iar ca bază de plecare au stat proiectele europene derulate de Aeroportul Bacău și creșterea numărului de pasageri”, a declarat Oana Chelaru pentru ziaruldebacau.ro

Declaratiile de avere din anii trecuti au disparut de pe site-ul Aeroportului Bacau, desi in urma cu doar 2 saptamani erau publice.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

2 comentarii

  1. aeroportul de buzunar al pedeseristilor,lauda de sine bacauanilor ,aeroportul nascut mort fara un oras in spate care sa creasca economic…..o halta aeriana hiperbolizata in cativa ani.
    cu baza aeriana,fabrica pe profil aero si un aeroport recent modernizat si in mijlocul moldovei si totusi altii culeg laurii dezvolatarii.
    la bacau se doarme somnul de veci.

  2. Din cate observ, apar declaratiile de avere si din anii anteriori.. cred ca ar trebui sa verificati mai bine , inainte de a publica un articol

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.