Aeroclub Bacau, despre evenimentul „Paste copiilor” : Am oferit gratuit întreg suportul pentru eveniment. Responabilitatea pentru cele petrecute apartine in exclusivitate organizatorilor

1

Intitulata „Cea mai mare vanatoare de oua din Romania”, evenimentul de la aerodrom s-a transformat intr-un scandal imens, dupa ce copiii nu au mai reusit sa „vaneze” nici un ou. Evenimentul s-a desfasurat vineri, 26 aprilie, la Aerodromul din Margineni. Parintii si-au luat copiii, au achitat taxa de 60 lei sau 90 lei/copil si au venit la festival. Totul s-a desfasurat pe un camp, in comuna Margineni.

Organizatorii promiteau, in afisul de prezentare, ca cei mici „vor avea misiunea sa adune cat mai multe oua si sa la pastreze ca suveniruri.” De asemenea se anuntau si premii speciale. Evenimentul a inceput cu un show aviatic, iar copiii puteau participa la diverse ateliere cu plata. Din cauza aglomeratiei foarte mari, multi au vizionat show-ul aviatic si au asteptat vantoarea de oua, care nu a mai avut loc din motive de organizare si siguranta a participantilor.

De asemenea, organizatorul a fost amendat pentru ca nu a reusit sa asigure siguranta participantilor :

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău au sancționat contravențional organizatorul evenimentului „Paștele Copiilor: Cea mai mare vânătoare de ouă”, conform prevederilor art.26, lit c din Legea nr. 60/ 1991 cu amendă în valoare de 5000 de lei pentru” neluarea de către organizatori a măsurilor de întrerupere a adunării publice, când a constatat că au intervenit fapte de natura a pune în pericol protecția participanților, siguranța și integritatea corporală a persoanelor participante.” a precizat Alexandra Danculea de la Jandarmeria Bacau

Redam integral punctul de vedere transmis de Aeroclubul Bacau, in legatura cu evenimentul „Paștele copiilor – cea mai mare vânătoare de ouă din România”

„Aeroclubul Bacău este profund dezamăgit de încercarea reprezentanților SALLA, organizatorii evenimentului „Paștele copiilor – cea mai mare vânătoare de ouă din România” ce a avut loc pe 26 aprilie la Aerodromul Mărgineni, de a pasa responsabilitatea pentru cele întâmplate asupra partenerilor care au susținut gratuit evenimentul și s-au implicat cu bună-credință în desfășurarea acestuia.

Este necesar să oferim câteva precizări, pentru corecta informare a participanților și a publicului.

1.Aeroclub Bacău a oferit gratuit întreg suportul pentru eveniment

Pentru buna desfășurare a evenimentului, Aeroclubul Bacău a pus la dispoziție în mod complet gratuit facilitățile Aerodromului Mărgineni, aeronavele și piloții, combustibilul avioanelor și energia electrică necesară pentru derularea atelierelor din cadrul evenimentului.

Pregătirile au inclus reconstrucția drumului de acces și antrenamente intensive timp de o săptămână cu patru piloți și patru aeronave, pentru a asigura succesul componentei aviatice a programului.

În urma evenimentului urmează și alte cheltuieli (refacerea pistei, a balizelor distruse și a suprafețelor de iarbă), pe care tot Aeroclubul și le-a asumat.

În același timp, toate veniturile rezultate din vânzarea biletelor au revenit organizatorilor, SALLA.

2.Interupererea programului de zbor a fost decizia fortelor de ordine, din motive de siguranta

În faza de planificare a evenimentului, organizatorii au transmis că estimează numărul participanților la aproximativ 300 de copii, aceeași cifră fiind comunicată și instituțiilor implicate în autorizarea evenimentului, asigurarea siguranței și menținerea ordinii pe parcursul acestuia.

În ziua evenimentului, am fost surprinși să constatăm un număr mult mai mare participanți decât cel anunțat, de ordinul miilor de persoane – copii plus adulți. Au fost așadar mult depășite capacitatea previzionată și pregătirile efectuate, iar afluxul de persoane în zona pistei nu a putut fi gestionat nici de organizatori, nici de dispozitivul de jandarmi – dimensionat potrivit solicitărilor inițiale ale organizatorilor, pentru câteva sute de persoane.

Din motive de siguranță, ultima parte a programului aviatic a fost oprită de reprezentanții Jandarmeriei.

3.Responabilitatea pentru cele petrecute apartine in exclusivitate organizatorilor

Organizatorul este singur responsabil pentru felul în care s-au desfășurat evenimentele din a doua parte a programului.

Deciziile de suplimentare a numărului de bilete vândute față de cifrele anunțate inițial îi aparțin în totalitate, ca și decizia de a nu comunica instituțiilor statului și Aeroclubului Bacău estimări realiste privind numărul participanților așteptați.

Aeroclubul Bacău organizează periodic evenimente pentru comunitate. Suntem un grup de pasionați, iubim zborul și iubim Bacăul, dorim să promovăm aviația generală și să împărtășim pasiunile noastre cu toți. De aceea, organizăm periodic vizite pentru copii prin programe tip Școala Altfel și zboruri de agrement pentru copii și adulți. Tot de aceea am oferit și SALLA sprijinul nostru gratuit pentru acest eveniment.

Ni se pare inadmisibil, în aceste condiții, să fim indicați ca responsabili pentru modul în care s-a desfășurat.

Ne exprimăm regretul pentru neplăcerile cauzate participanților și încurajăm organizatorii să ia toate măsurile necesare pentru a răspunde preocupărilor și solicitărilor celor afectați. Pentru orice întrebări suplimentare sau clarificări, vă rugăm să îi contactați direct.

Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru sprijinul acordat Aeroclubului Bacău.”

1 COMENTARIU

  1. Organizatorii (SALLA) au promis, ai incasat banii si nu au livrat. Nu exista nicio institutie, nicio autoritate care sa-i traga la raspundere si sa-i oblige sa returneze banii pentru servicii incasate si neprestate ? E necesarca fiecare parinte in parte „sa se certe” cu SALLA ca sa-si recupereze banii ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.