A murit pacienta din Bacău căreia medicul Dan Tesloianu i-a implantat un stimulator cardiac

0

Update : “In sectia ATI din cadrul SJU Bacau a decedat o pacienta de 74 ani cu stimulator cardiac, cu multiple comorbiditati, cu insuficienta renala dializata.
Medicii din ATI nu pot preciza dacă cauza decesului are legătură cu simulatorul cardiac implantat.
Dacă familia dorește se va face necropsie unde se vor stabili cu exactitate cauzele decesului.” a declarat Valentina Stan – purtator de cuvant SJU Bacau

————


Femeia de 74 de ani din județul Bacău, despre care am scris ieri, a murit noaptea trecută, la Terapie Intensivă. Fiica ei crede că toată suferința mamei ar fi început odată cu montarea dispozitivului. Acum, a făcut plângere la Poliție, scrie ProTV.ro.

Femeii de 74 de ani îi fusese implantat un cardiostimulator în august, anul trecut, de către medicul Dan Tesloianu, în Iași. Apoi au tot apărut complicații și internări repetate. Luni, fiica întoarsă din Italia, ca să îi fie alături mamei sale, susținea că doctorul este de vină.

Gabriela Bârzu, fiica pacientei: „Din punctul meu de vedere, vina a fost după ce a fost implantat cardiostimulatorul”.

Noaptea trecută, bătrâna a încetat din viață, iar fiica a făcut plângere la Poliție. Agenții i-au spus că urmează să fie audiată. Și mărturia ei ar putea fi anexată la dosarul în care medicul a fost deja arestat preventiv, pentru abuz în serviciu și luare de mită.

Potrivit procurorilor, inculpatul ar fi creat o rețea formată din cadre medicale, care i-ar fi furnizat dispozitive cardiace implantabile, extrase ilegal de la pacienți decedați.

Procurorii mai susțin că o mare parte dintre intervențiile chirurgicale făcute de către medic nu erau necesare.

Medicul Dan Tesloianu susține că nu s-a îndoit nicio clipă că intervențiile sale cu dispozitive prelevate de la decedați sunt nelegale. Ba chiar nu ar fi ascuns acest lucru și ar fi menționat în fișele medicale că ar fi refolosit dispozitive implantate inițial altor pacienți. Cardiologul a contestat arestarea preventivă la Curtea de Apel București.


Tu ce parere ai? Lasa un comentariu mai jos.

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.