Femeie de 74 ani din Bacău, internată în stare gravă după ce a fost operată de medicul care refolosea stimulatoare cardiace

O femeie de 74 de ani din Bacău este internată în stare gravă, la terapie intensivă. Rudele spun că doctorul Dan Tesloianu i-a implantat un cardiostimulator anul trecut, în august. După intervenție, pacienta a început să se simtă rău. A fost dusă de mai multe ori cu salvarea, la spital, în Iași și Bacău, informează stirileprotv.ro.

Anchetatorii verifică cazul bătrânei, internată acum în stare gravă, care ar fi suferit complicații după implantarea unui stimulator cardiac. Medicul arestat susține că nu ar fi greșit cu nimic.

Gabriela Bârzu, fiica pacientei: „După o lună și jumătate, starea mamei a început să se deterioreze foarte rău. Au dus-o la Bacău, dar nu au reușit să o trateze, și au dus-o la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași. La începutul lunii februarie, starea mamei a început din nou să se înrăutățească, s-a umflat extraordinar de mult, a avut blocaj renal.”

Și în cazul ei, procurorii au cerut opinia legiștilor, ca să afle dacă starea de sănătate s-a alterat din pricina intervenției făcute de doctorul Tesloianu, sau chiar a dispozitivului medical ce îi fusese implantat.

Chestionat de corpul de control al Ministerului Sănătății, înainte de a fi arestat, doctorul Dan Tesloianu susține că nu s-a îndoit nicio clipă că intervențiile sale cu dispozitive prelevate de la decedați sunt nelegale. Ba chiar nu ar fi ascuns acest lucru, și ar fi menționat în fișele medicale că ar fi refolosit dispozitive implantate inițial altor pacienți.

Dan Tesloianu: „Dispozitivele recuperate au fost reutilizate doar în cazul unei durate de viață și funcționalitate adecvate. La nivel național nu există un protocol standardizat în ceea ce privește implantarea dispozitivelor medicale resterilizate, deja utilizate, sau noi. Precizez că utilizarea acestor dispozitive s-a făcut după sterilizarea adecvată, conform ordinelor în vigoare ale Ministerului Sănătăţii.”

medic Dan Tesloianu – foto: ziaruldeiasi.ro

Procurorii Parchetului General au cerut oficial producătorului american de dispozitive să confirme că aceste dispozitive nu puteau fi prelevate de la cadavre și nici reutilizate, chiar după sterilizare. Iar răspunsul este cât se poate de clar: „Acest dispozitiv este de unică folosinţă şi nu este conceput pentru a fi resterilizat. De unică folosinţă. Nu resterilizaţi şi reimplantaţi un dispozitiv explantat, care a fost contaminat prin contactul cu fluide corporale!”

Deși nu este singurul suspect din anchetă, doctorul Dan Tesloianu a ajuns după gratii, pentru acuzații de abuz în serviciu și luare de mită. El a contestat arestarea preventivă la Curtea de Apel București.

Sursa: stirileprotv.ro


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.