Zvonurile cum ca Dedeman vrea sa cumpere targul auto, infirmate de primar : „Terenul aparține municipalității, nu s-a făcut niciun fel de tranzacție”

In ultimele saptamani, pe retelele de socializare au aparut mai multe zvonuri cum ca Dedeman ar fi cumparat sau doreste sa cumpere terenul targului auto din Serbanesti. Compania din Bacau are un teren de peste 8 hectare in zona, pe care doreste sa construiasca un proiect imobiliar.

Pe reteaua de socializare Facebook zvonurile au circulat rapid, astfel ca pe mai multe grupuri au aparut „alarmisti” care dadeau targul auto ca si vandut. Primarul Viziteu a precizat, luni, printr-un comunicat ca targul auto din Serbanesti apartine municipalitatii si nu exista nici un fel de tranzactie.

Legat de deschiderea targului, primarul a precizat ca legislatia nu permite redeschiderea din cauza aglomerarii :

„În locul târgului auto va funcționa o parcare cu plată în toate zilele săptămânii iar cei care vând mașini vor putea să le expună, fără a exista pericolul aglomerării care ar favoriza răspândirea noului coronavirus. Legislația elaborată în urma apariției pandemiei Covid-19 a impus închiderea târgurilor auto din întreaga țară. Municipalitatea a fost nevoită să aplice reglementările legislative, astfel că târgul din Șerbănești nu a mai funcționat. Dat fiind faptul că străduțele din zonă au fost blocate de mașini aflate la vânzare, în urma solitărilor primite atât de la Poliția Locală Bacău cât și de la cetățenii care locuiesc aici, am propus consiliului local ca, pe perioada stării de alertă, târgul se fie transformat în parcare cu plată deschisă șapte zile pe săptămână. Asta înseamnă și că taxele locale aplicabile Târgului Auto se vor suspenda. Bineînțeles, dacă Consiliul local va aproba acest proiect de hotărâre. Toti cei care au masini de vandut sunt bineveniti sa le aduca in spatiul din Serbanesti, in fiecare zi a saptamanii. Pentru că au circulat tot felul de zvonuri, precizez că terenul aparține municipalității, nu s-a făcut niciun fel de tranzacție și, imediat după ce va trece starea de alertă sau cand legislatia ne va permite, târgul auto va fi redeschis oficial.” a spus primarul Viziteu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here