Ziua Copilului, sărbătorită de structurile M.A.I. în județul Bacău

0

Astăzi, structurile teritoriale ale M.A.I. au sărbătorit Ziua Internațională a Copilului, alături de cei mici, în municipiul Bacău și în județ, într-o atmosferă festivă, încărcată de bucurie și emoție.

Pe lângă standurile cu activități distractive organizate pentru copii s-au aflat și cele ale poliției, jandarmeriei și ale pompierilor.

Copiilor le-au fost prezentate reguli de circulație rutieră, mesaje preventive, elemente de tehnică din dotarea inspectoratului și autospecialele de intervenție.

Totodată, copiii au primit de la oamenii legii legitimații de polițist pentru o zi, ecusoane și baloane. De asemenea, cei mici au avut ocazia să testeze semnalele acustice și luminoase pe care le folosesc polițiștii în misiuni și cu ajutorul criminaliștilor și-au imprimat amprentele care le vor rămâne drept amintire.

Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău și cei ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău le-au explicat copiilor ce înseamnă meseria de jandarm, iar aceștia au putut să probeze câteva din echipamentele de protecție individuală și au urmărit interesați prezentarea materialelor de intervenție din dotarea jandarmilor.

Sirenele autospecialelor jandarmeriei, acționate chiar de ei, au contribuit la atmosfera dinamică specifică copilăriei.

Ca de fiecare dată atunci când ne întâlnim cu ei, principala atracție a fost prezența partenerilor necuvântători ai jandarmilor, câinii de serviciu Dofi, Daca, Hera și Dih, care au desfășurat exerciții specifice de dresaj și intervenție în sprijinul partenerului pentru prinderea unui potential infractor.

Sărbătoriții zilei, cei mici au fost răsplătiți cu legitimații de jandarm onorific, pliante cu jocuri educative și dulciuri.

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău i-au surprins pe cei mici cu o mulțime de activități, de la prezentarea tehnicii din dotare, la demonstrații de descarcerare, demonstrații privind tehnicile și manevrele de prim-ajutor și, nu în cele din urmă, cu trasee aplicative.

„Mulțumim copiilor pentru energia pe care ne-au transmis-o și le urăm, la mulți ani!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.