Ziua Astronomiei sarbatorita la Observatorul Astronomic „Victor Anestin” Bacău


Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Ion Borcea, vă invită la Observatorul Astronomic „Victor Anestin” Bacău să sărbătorim împreună Ziua Astronomiei.

         Aceasta a fost celebrată pentru prima dată în anul 1973, în California, atunci când astronomul amator Doug Berger, președintele de atunci al Asociației Astronomice din California de Nord, a decis ca, în loc să invite oamenii la observații într-o locație cât mai îndepărtată de luminile orașului, să aducă comunitatea astronomilor, cu tot cu aparatură, în mijlocul orașului, astfel încât mii de oameni ce nu mai priviseră niciodată printr-un instrument astronomic, să poată admira minunile bolții cerești. Pentru că această idee a fost atât de apreciată de-a lungul timpului, începând cu anul 2007 Ziua Astronomiei se sărbătorește de două ori pe an, în anul 2022 ea sărbătorindu-se pe 7 mai și pe 1 octombrie.

        Cu această ocazie, invităm publicul la Observatorul Astronomic „Victor Anestin” din Bacău, sâmbătă 7 mai 2022, între orele 08:00 – 16:00 pentru a vizita expoziția permanentă „Universul – De la Pământ la stele” și expoziția temporară „Luna, o călătorie în timp”, pentru a viziona un spectacol de planetariu, iar în condițiile în care cerul va fi senin pentru a participa între orele 10:00 – 12:00 la observații solare. De Ziua Astronomiei vizitarea expozițiilor va fi gratuită.

Persoane de contact: Muzeografii Observatorului Astronomic.
Telefon: 0234/513724

Tarife: – spectacol de planetariu – 8 lei/persoană;

            – observații astronomice – 5 lei/persoană;

Comunicat de presa


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentPrimarul Viziteu, dupa anuntul sistarii apei in Municipiul Bacau: „Fac un apel la răbdare și împreună vom face acest pas final important pentru a avea o sursă alternativă de alimentare cu apă în situații critice”
Articolul urmatorPrins baut si fara permis pe un ATV neinmatriculat

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.