„Zilele Bacaului” vor avea loc intre 11 si 13 octombrie. Maestrul Gheorghe Zamfir asteptat sa concerteze la Teatrul de Vara


Zilele Bc 2013 - bugetMunicipalitatea pregateste un buget de 200.000 lei pentru organizarea, intre 11 si 13 octombrie, a Zilelor Bacaului, festivalul de traditie ce marcheaza atestarea documentara a orasului. Potrivit unui proiect de hotarare ce urmeaza a fi dezbatut in Consiliul Local la sedinta din 30 septembrie, peste jumatate din contributia publica la bugetul festivalului va fi cheltuita cu onorariile artistilor (115.000 lei). Echipamentul scenotehnic va costa 30.000 lei, in timp ce ansamblurile folclorice si trupele locale vor primi 20.000 lei. Conform proiectului mentionat, edilii se asteapta la sponsorizari din mediul privat pentru organizarea festivalului.

Proiectul de hotarare ce urmeaza a fi dezbatut de alesii locali precizeaza ca pe scena Teatrului de Vara va concerta maestrului naiului, Gheorghe Zamfir, in timp ce 40 de mesteri populari din zona Moldovei vor participa la a cincea editie a Targului de Procoava. Autoritatile au demarat discutii cu lautarul Nelu Ploiesteanu, dar si cu mai multe vedete ale muzicii populare asteptate sa sustina recitaluri pe scena care va fi amplasata in fata Salii sporturilor. „Depasirile” de buget vor fi suportate, promit edilii, din sponsorizari private.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.