Zeci de persoane evacuate din cauza inundatiilor in comuna Negri (jud. Bacau). 30 de gospodarii „invadate” de ape

0

Echipele de pompieri au început, în această dimineață, să îi evacueze cu bărcile pe locuitorii satului băcăuan Magla, din comuna Negri.

inundatii, comuna negriZeci de persoane au fost evacuate in prima parte a zilei de luni dintr-un sat component al comunei Negri, judetul Bacau, anunta Digi 24. Evacuarea a fost realizata cu sprijinul lucratorilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau. Potrivit reprezentanților ISU Bacău, situația s-a stabilizat in jurul pranzului fiind evacuate 16 persoane, 9 dintre acestea reusind să părăsească, fără ajutorul pompierilor, gospodăriile inundate. Au mai fost evacuate 51 de vaci, 17 porci și 11 păsări.

Conform primarului comunei Negri, Eugen Dumea, trebuie evacuate 55 de persoane. Locuitorii evacuați sunt duși la școala din comună, unde vor rămâne până se vor retrage apele. Ei vor primi pături, apă și hrană. In cursul noptii de duminica spre luni a plouat in continuu, iar în unele locuri nivelul apei a depasit un metru. Au fost inundate aproximativ 30 de gospodării, motiv pentru care sătenii nu pot fi evacuați decât cu barca. Pompierii au intervenit cu 3-4 bărci în acest scop.

*Sursa captura foto: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.