Wizz Air suspendă toate zborurile către și dinspre Chișinău, ca urmare a situației din Republica Moldova

0

Wizz Air va suspenda, începând cu data de 14 martie, toate zborurile către și dinspre Chișinău, ca urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aeriat al Republicii Moldova, arată într-un comunicat compania aeriană.

„Wizz Air a monitorizat îndeaproape situația securității din Moldova și a fost în permanență în contact cu diverse autorități și agenții locale și internaționale, pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranță și securitate ale operațiunilor. Siguranța pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chișinău începând cu data de 14 martie”, se arată într-un comunicat Wizz Air

După data de 14 martie, Wizz Air va oferi zboruri suplimentare din Iași, care ar putea veni în sprijinul cetățenilor moldoveni. Este vorba de o nouă rută de la Iași către Berlin, precum și creșterea frecvenței zborurilor către Barcelona, ​​Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fiumicino, Dortmund, Larnaca, Londra Luton și Treviso din Iași, care este cea mai apropiată destinație din reţeaua Wizz Air.

Rutele de la Chișinău către Budapesta și Praga vor fi suspendate fără o alternativă directă care să le înlocuiască. Capacitatea rămasă care operează în prezent cu destinația Chișinău va fi relocată către alte destinații din rețeaua Wizz Air.

Clienții afectați, care au rezervat bilete direct prin wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil a companiei aeriene, vor fi notificați prin e-mail și pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful inițial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din prețul biletului, precizează compania.

Pe 14 februarie, Republica Moldova și-a închis temporar spațiul aerian, marți, după ce autoritățile române au informat Chișinăul că a fost detectat „un obiect neidentificat de mici dimensiuni asemănător unui balon meteorologic”. Zborurile au fost suspendate timp de peste trei ore, potrivit Autoritatății Aeronautice Civile.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.