Wizz Air schimba regulile. Ce trebuie sa stie pasagerii

12

Din 12 iunie, compania Wizz Air – care opereaza zboruri si pe Aeroportul Bacau – a modificat perioada disponibila pentru check-inul onoine gratuit:

Rețineți că, după 12 iunie 2023, ora 00:00 UTC, check-inul online gratuit va fi disponibil cu 24 de ore înainte de ora de decolare programată și până la 3 ore înainte de aceasta, dacă nu v-ați achiziționat locurile pentru rezervare.” a transmis WIZZ AIr

Conform modificărilor recente, în cazul în care nu achiziționați locurile pentru rezervare, veți fi supuși alegerii aleatorii la check-inul online disponibil cu 24 de ore înainte de zbor. Dacă călătoriți în grup, este puțin probabil să obțineți locuri apropiate. Există, de asemenea, riscul de suprarezervare (overbooking ), ceea ce înseamnă că cei care lasă check-inul pe ultima sută de metri riscă să rămână fără locuri.

Înainte de modificări, check-inul online gratuit era disponibil cu 48 de ore înainte de ora programată a decolării și până la trei ore înainte de aceasta. Acum, check-inul online este disponibil într-un interval de 30 de zile înainte de decolarea programată a zborului și până la trei ore înainte de aceasta, în cazul în care ați achiziționat un loc în timpul rezervării.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

12 comentarii

 1. Cum de nu vorbeste nimeni de drepturile pasagerior? Daca o compagnie
  aeriana vinde mai multe locuri decat are avionul (overbook), aceasta este obligata sa plateasca pasagerului despagubiri.
  Si daca intarzie mai mult de 3 ore sau daca e anulat zborul aveti dreptul la despagubiri.
  Eu nu-mi cumpar niciodata loc pt ca am obligatoriu unul daca am bilet.
  Cititi pe internet drepturile pasagerilor.
  Eu am luat pana acum de 4 ori despagubiri de 400€ fiecare de la wizz (zbor de la Cluj la Paris)
  Daca wizz nu va da despagubirea, solicitati protectia consumatorului de la Uniunea Europeana la adresa:
  https://eccromania.ro/formular-sesizare/
  Scrieti in romaneste si luati banii de la wizzair in caz de intarziere de mai mult de 3 ore, de anulare zbor sau refuz de imbarcare din cauza overbookingului (vanzare à mai multor locuri decat scaune)

 2. Odată ce plătesc un bilet de avion integral, trebuia sa am locul asigurat, nu sa mă pună sa fac check-in sau rezervate loc!!! Chiar dacă m-aș răzgândi si nu mai calatoream, biletul ramanea platit!Dar Protecția Consumatorului nu exista și nu-i interesează de acest furt!!!

 3. Din ce am mai citit eu wizz vinde bilete mai multe tot timpul ceea ce ar insemna ca daca 100% din oameni apar la poarta de îmbarcare aveti șanse sa nu prindeti loc. Dar asta e valabil doar cand toatr locurile din avion sunt ocupate, de exemplu cand toata lumea călătorește (paste, craciun, vacanțe, etc.) Pt a evita pierderea locului cumpărați check in cu alegerea locului sa fiti sigir ca aveti loc, codta vreo 2 3 euro sau daca sunteti sigur ca in perioada respectiva nu zboară asa multa lume puteti sa faceti check-in gratis, conform acestui articol cu maxim 24 de ore inainte minim 3 ore.

  • La un drum cluj-n- luton daca cumperi loc la rezervarea plătește în jur de 150-160 lei.Furt nu alta dar ar trebui sa ai loc cum era în ani anteriori .In acest an 2023 am platit 300 lei 1 loc dus întors Londra Luton.

  • Rezervarea unui loc preferențial costa mai mult . Exemplu pentru o călătorie , Familie 5 persoane costul se ridica undeva la 540 lei doar pentru rezervare locuri iar un bilet de zbor/persoana a fost 319 lei .

  • Nu e adevarat,costa 25 € sa faci rezerva unui loc.In cazul meu trebuia sa platesc 400€dus -intors,am platit 2200€,ei sunt obligati sa ti dea locuri,dar nu o vor,pt ca vor sa platesti in plus.

 4. Eu sunt din Alba Iulia și am cumpărat bilet spre Londra și aterizez pe aeroportul Luton. Plecarea mea e în iulie și încă nu mi-am făcut check-ingul cu gândul că îl fac înainte cu 48 de ore. Dar din ce am citit trebuie să mi-l fac mai devreme. E posibil așa ceva?

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.